Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τσίπρας σε Παπούλια: Να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις – “Υποδέχτηκαν τον Σόιμπλε σαν εκπρόσωπο κατοχικών στρατευμάτων”

Τσίπρας σε Παπούλια: Να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις – “Υποδέχτηκαν τον Σόιμπλε σαν εκπρόσωπο κατοχικών στρατευμάτων”

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσαν οι Αλέξης Τσίπρας και Μανώλης Γλέζος κατά τη συνάντησή τους με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει με… καυστικό τρόπο την παρουσία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.  

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια κίνηση συμβολισμού λόγω της άφιξης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο μάλιστα αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Για τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια είπε: “Ήταν μια κίνηση συμβολισμού, γιατί την ίδια ώρα βρίσκεται στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών… Αίτημά μας είναι η χώρα μέσω της κυβέρνησής της να επαναφέρει το θέμα της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου, ένα ιστορικό χρεος απέναντι στους ήρωες της εθνικής αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα να αναγνωρίζουν το δημόσιο χρέος απένταντι σε μεγάλα funds και τράπεζες και να μην αναγνωρίζουν το χρέος της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό. Να μην το αναγνωρίζουν και να μην το διεκδικούν. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει το θέμα στο τραπέζι…”.

Ενώ για την άφιξη του Σόιμπλε, σχολίασε: “Βλέπω μια Αθήνα… νεκροταφείο. Με αυτήν την εικόνα το μήνυμα της χώρας είναι ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν τιμά τη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία να απαγορεύονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις. Δεν τιμά τον Σόιμπλε να τον υποδέχονται σαν να είναι εκπρόσωπος κατοχικών στρατευμάτων…”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας και Γλέζος στον Παπούλια – Δεν θα δει τον Σόιμπλε ο Πρόεδρος

Αποκλεισμένη Αθήνα λόγω Σόιμπλε – Ξεκίνησε η εφαρμογή των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας

Δεν θα κουνιέται φύλλο την Πέμπτη στο κέντρο – Απαγόρευση και συναθροίσεων λόγω Σόιμπλε

13 δισεκατομμύρια … φέρνει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

«Όργιο» παραφιλολογίας γύρω από την συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Σόιμπλε. Όλη η αλήθεια



Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε