Πολιτική

Τσίπρας σε ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα εκτός μνημονίων τον Αύγουστο του 2018

Η χώρα θα είναι εκτός μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε: «Το σχέδιο μας αποδίδει».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, εξέφρασε κατά την εισήγηση του την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και υπογράμμισε πως τα προαπαιτούμενα ,τα οποία συζητούνται με τους θεσμούς, δεν θα προκαλέσουν εκπλήξεις.

“Απάντηση” στη ΝΔ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες απαντώντας στις -κατά καιρούς- επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νέα μέτρα το 2018 και για εκλογές την άνοιξη, υπογράμμισε ότι αυτό διαψεύδεται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

«Το σχέδιο μας αποδίδει η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 ακόμα και όσοι ήταν πιο επιφυλακτικοί στο παρελθόν οφείλουν να το αναγνωρίσουν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσιπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

 

Μάλιστα υπογραμμίστηκε το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, η οποία παραμένει η μόνη που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι, παρά το αυστηρό πλαίσιο που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία του 2015, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης βγαίνει και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται.

Για το κοινωνικό μέρισμα τονίστηκε πως θα διανεμηθεί στα χαμηλότερα εισοδήματα, χωρίς πάντως για γίνει αναλυτική συζήτηση, καθώς τα τελικά οικονομικά στοιχεία θα είναι γνωστά στο τέλος Νοεμβρίου.

 

Στο επίκεντρο το προσφυγικό

 

Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το προσφυγικό και η αντιμετώπιση του το προσεχές διάστημα. Τονίστηκε η πάγια θέση της κυβέρνησης υπέρ της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε- Τουρκίας, ενώ τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζαλας ενημέρωσε τα μέλη της Π.Γ. για την κατάσταση στη χώρα, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Τέλος, κατεγράφη η ανάγκη του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, καθώς η Ελλάδα σηκώνει στους ώμους της ένα πολύ μεγάλο φορτίο.

Εντός του μήνα αναμένεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 17
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος