Πολιτική

Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Αξιοπιστία δεν σημαίνει βάζουμε νέες απαιτήσεις!

Για έλλειμμα εμπιστοσύνης και έλλειψη αξιοπιστίας μιλούν όλο το Σαββατοκύριακο Ευρωπαίοι ηγέτες και υπουργοί Οικονομικών. Μόνο που μετά το κείμενο του Eurogroup που έφτασε στη Σύνοδο Κορυφής για μιλά για πρώτη φορά για Grexit ήταν η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να περάσει στην αντεπίθεση!

Το θέμα αξιοπιστίας τέθηκε και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 19 ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά στις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Mega, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε: “Εμείς πήγαμε το περιεχόμενο της πρότασης στη Βουλή για να πάρουμε εξουσιοδότηση ακριβώς για λόγους αξιοπιστίας. Ωστόσο η αξιοπιστία πρέπει να είναι αμφίδρομη και αξιοπιστία δεν σημαίνει να φορτώνουμε τη συμφωνία με επιπλέον απαιτήσεις”.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν το κείμενο του Eurogroup “τέρας” και σημειώνουν πως περιλαμβάνει σκληρούς όρους, ενώ υπάρχουν επίσης απαιτήσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 8
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 16
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ