Πολιτική

Τσίπρας στην Κ.Ο.: “Ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί!”

Σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές του και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας είπε μεταξύ άλλων: "εγώ Παπαδήμος δεν θα γίνω".

Η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτική Γραμματείας ήταν να ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Παρασκευής αλλά άρχισε λίγο μετά τις 9 και δείχνει μια προσπάθεια να κινηθούν με μορφή κατεπείγοντος οι εσωκομματικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή εμπλοκή μέσα στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε το πολύ μέχρι το Σάββατο που συνεδριάζει το Eurogroup να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το τελικό κείμενο του Μνημονίου.

Μπαίνοντας στην αίθουσα της Γερουσίας όπου γίνεται η συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός αποθεώθηκε, με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε σύμφωνα με πληροφορίες: «Εδώ που είμαστε ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί». Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν θα γίνω Παπαδήμος. Η εντολή του δημοψηφίσματος ήταν να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με αυτό που μας είχαν προτείνει και το τελεσίγραφο».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στην συνεδρίαση της Κ.Ο. έφτασε με καθυστέρηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος σύμφωνα με φήμες δεν αποκλείεται και να παραιτηθεί από υπουργός δείχνοντας την διαφωνία του με τα μέτρα. Το θέμα αποκάλυψε το Newsit νωρίς σήμερα το πρωί.

Είναι πάντως ενδεικτικό ότι και το κείμενο με τα προαπαιτούμενα δεν φέρει την υπογραφή του Π. Λαφαζάνη που χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο εξέφρασε πολλές ενστάσεις, όπως λένε πληροφορίες.

Ο κ. Λαφαζάνης από χθες χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας μάλιστα ότι η χώρα δεν είναι όμηρος της Ευρώπης, έχει εναλλακτικούς δρόμους έστω και αν αυτοί είναι δύσκολοι.

Και η Δ. Χαραλαμπίδου εκ των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας έθεσε προαπαιτούμενα για την στήριξη της συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, αυτά δεν είναι άλλα από τη ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι της λογικής συμφωνία και ό,τι να ‘ναι.

Πολλοί είναι πάντως οι βουλευτές εκείνοι που ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί κατά της συμφωνίας με δύσκολα μέτρα που πλέον μπροστά στον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας φαίνονται να αλλάζουν στάση, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας εδώ και καιρό το Μαξίμου μιλά για θέμα ιστορικών ευθυνών και προσωπικής ευθύνης του καθενός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης