Πολιτική

Τσίπρας: Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και δεν έχει Μπαλτάκους που συνομιλούν κρυφά με την Χρυση Αυγή για να κρατηθούν στην εξουσία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.

“Σημαντική ημέρα η σημερινή γιατί πρώτη φορά εκλογικός νόμος κατατίθεται με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και βρίσκεται πέρα από σκοπιμότητες που η κυβερνητική πλειοψηφία προσδοκά. Η ψήφος στα 17 αποτελεί κίνητρο για τους νέους και τις νέες να μην ενδώσουν στην αποπολιτικοποίηση, αλλά να βγουν μπροστά παίρνοντας την ζωή τους στα χέρια τους. Παρά τα προσκόμματα και τις αντιδράσεις του κατεστημένου προχωρά η πρωτοβουλία για νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, που θα γίνει παρά τις αντιδράσεις. Μέρος της ακραίας συμπεριφοράς σας ίσως να οφείλεται στη μεγάλη νευρικότητα που δείχνουν αυτές τις μέρες αυτοί οι κύκλοι”, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Κύριε Μητσοτάκη πώς προδικάζετε ότι θα βρείτε 200 ψήφους στην επόμενη Βουλη για να καταργήσετε τον εκλογικό νόμο; Θα συνεργαστείτε με την Χρυσή Αυγή;”, ήταν το ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και “είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε μέλλον απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος, να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα”.

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργος είπε πως “πρέπει να έχει στόχο την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημοσίων αγαθών, την κατοχύρωση της ισοτιμίας της ψήφου, την ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής και την ενδυνάμωση του Κοινοβουλίου.

Να συνειδητοποιήσουμε ένας μεγάλος πολιτικός κύκλος που ξεκίνησε το ’74 και είχε τα στοιχεία του δικομματισμού που γνωρίσαμε. Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κόμματα του 40% δεν υπάρχουν σήμερα”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Απο έναν άγονο δικομματισμό του παρελθόντος, μπορούμε να περάσουμε σε ένα γόνιμο διπολισμό με κυβερνήσεις συνεργασίας”, σημείωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε, επίσης, ότι στις 21 Μαΐου 2009 η κ. Μπακογιάννη κατά την διάρκεια παρουσίασης βιβλίου είχε καταθέσει την άποψη για ψήφο στα 16, “το καταθέτω στα Πρακτικά”.

“Κύριε Μητσοτάκη εξαντλήσατε όλες τις προσπάθειες για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όταν μετά από μήνες προσπαθειών αποφασίσαμε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, υιοθετήσατε το αίτημα της διαπλοκής για εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συμπληρωσε: «Να φύγουμε εμείς για να γλιτώσουν αυτοί. Να είστε βέβαιοι ότι ούτε εμείς θα φύγουμε, ούτε αυτοί θα γλιτώσουν. Θα είμαστε εδώ ως το 2019 και μετά το 2019 με την ψήφο του λαού”.

“Η δίκη της Siemens θα γίνει και θα υπάρξει δικαστική απόφαση”, τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες