Πολιτική

Τσίπρας – Ζάεφ στα Σκόπια: “Φίλε μου Ζόραν, φίλε μου Αλέξη…”! video

Σε ζεστό φιλικό κλίμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (30.9.2019).

Ο κ. Ζάεφ υποδέχθηκε με θέρμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες τού είπε, “γράψαμε ιστορία”, δείχνοντάς του ένα δώρο που τού είχε κάνει ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ έστειλαν μήνυμα προς την Ευρώπη πως “αποδείξαμε ότι στα Βαλκάνια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό και να υπερβούμε την εσωστρέφεια με όραμα για το μέλλον” και πλέον “ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει το ίδιο, δίνοντας πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία“.

Δείτε βίντεο από την συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ:

Ζάεφ και Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισαν ακόμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών “δημιούργησε νέα δυναμική στην περιοχή και έθεσε τις σχέσεις των χωρών σε στρατηγική βάση”, ενώ συζήτησαν “τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ανάγκη για περαιτέρω βήματα”.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αλλά και η ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και της εθνικής περιχαράκωσης και τη στήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Τσίπρας ομιλητής σε forum του Economist

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στη γειτονική χώρα προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist (“Western Balkan Summit – Reinforcing the momentum for European Integration”).

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στην ημερίδα την Τρίτη (1.10.2019) στις 10:00 το πρωί σε συνεδρία με θέμα “Τα επόμενα βήματα προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια – Πώς διαμορφώνεται το Βαλκανικό Τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και ο πρώην πρόεδρος  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Καιρίδη με Γερουλάνο και Γιαννούλη για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΝΔ είναι άτεγκτη στα ζητήματα διαφθοράς»
Σε υψηλούς τόνους αντιπαρατέθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από την κυβέρνηση
Δημήτρης Καιρίδης
Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τα βίντεο από τη δίκη των Τεμπών
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι ζήτησε ενημέρωση από την εισαγγελέα υπηρεσίας στο Πρωτοδικείο Λάρισας και έλαβε τη διαβεβαίωση πως «δεν υφίσταται καμία δίωξη» εναντίον της
Ζωή Κωνσταντοπούλου
40
Γεραπετρίτης για Μέση Ανατολή: «Αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων»
Μήνυμα υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, του Διεθνούς Δικαίου και της άμεσης αποκλιμάκωσης στην περιοχή έστειλε ο ΥΠΕΞ, στις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του από τη Σιγκαπούρη
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης, Βίβιαν Μπαλακρίσναν, στην Αθήνα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2026   (Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ