Πολιτική

Τσουκαλάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και με ψήφο ανοχής

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δημήτρης Τσουκαλάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Ερωτηθείς με ποιον θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές ο κ. Τσουκαλάς είπε κάτι που θα συζητηθεί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι αρχές του ’15 δεν έχουν καμία σχέση με του ’12 δηλαδή ο κόσμος είναι απελευθερωμένος, ο κόσμος δεν τρομοκρατείται και δεν “τσιμπάει” στα όσα ακούει ότι θα “πέσουν ακρίδες” και όλα αυτά αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι πάρα πολύ συσπειρωμένος, είναι κοντά και τον βλέπουμε τον τρόπο που έρχεται και λέει κάντε κάτι να φύγουν. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός. Όλο αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά όλος αυτός ο κόσμος είδε το φως το αληθινό και είπε ότι ναι ΣΥΡΙΖΑ και ξερό ψωμί. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον μέσο πολίτη αυτή τη στιγμή είναι το τελευταίο του αποκούμπι, είναι η τελευταία του ελπίδα και σαν τέτοιους μας βλέπει και έτσι έρχεται.
Αυτό το ξέρουμε και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε αυτός ο άνθρωπος να σταθεί και μετά δίπλα μας άρα εγώ αυτό που βλέπω είναι πολύ μεγαλύτερη νίκη από αυτό το 3% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Εγώ πιστεύω με αυτά που βλέπω ότι μπορεί να πιάσουμε και αυτοδυναμία εάν δεν πιάσουμε αυτοδυναμία πρέπει να ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη σταθερότητας και δεν πρόκειται να αφήσει την χώρα ακυβέρνητη. Θα προσπαθήσουμε, θα δούμε με ποιο τρόπο ή πως η χώρα θα κυβερνηθεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι ακυβέρνητη, δεν μπορεί να είναι έωλη», είπε.

Στο επίμονο ερώτημα με ποιον θα συνεργαστούν είπε: 

«Πρέπει να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται σώνει και καλά να σε ψηφίσουν, μπορεί να σου δώσουν και ψήφο ανοχής. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει 146 βουλευτές και δεν έχει τους 151 οι άλλες δυνάμεις δεν θα δώσουν ψήφο ανοχής; Δηλαδή θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές ξέροντας ότι οι νέες εκλογές θα τους συντρίψουν; Δεν νομίζω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις υποκλοπές με φόντο τις εκλογές: Οι πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν «πρακτικές συμμορίας»
Με το όπλο παρά πόδα είναι στο ΠΑΣΟΚ, και με αφορμή τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας, για να ανεβάσει το όριο της ψήφισης για σύσταση εξεταστικής σε 151 ψήφους
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της ΝΔ με άρωμα κάλπης – Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Μεγάλη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών, ειδικά μετά τον διαχωρισμό που υπήρξε στην ΚΟ, ανάμεσα σε αυτούς που «ιδρώνουν τη φανέλα» και σε όσους αποφεύγουν να βγαίνουν μπροστά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 21