Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου αφορά Μνημόνιο και διαφθορά – Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή από το Σκοπιανό

«Η πολιτική συμφωνία που υποστηρίζει την κυβέρνηση αφορά την έξοδο από το μνημόνιο και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και τη θεσμική θωράκιση πολιτείας έναντι φαινόμενων διαφθοράς» δήλωσε σε συνεντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν μια πιθανή συμφωνία για το Σκοπιανό και ποιον αντίκτυπο θα είχε μια τέτοια εξέλιξη στη συγκυβέρνηση, κλήθηκε να σχολιάσει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση με το τι θα συμβεί από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία σύνθετη ονομασία στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Γιατί θέλετε να προτρέχετε; Ας περιμένουμε να δούμε ποια ακριβώς θα είναι η συμφωνία, ας περιμένουμε να δούμε τον πολιτικό κορμό της, τον νομικό κορμό της αλλά και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και μετά να ανοίξουμε τη συζήτηση. Αυτό το οποίο μπορώ όμως να σας πω είναι ότι εφόσον έρθει αυτή η συμφωνία θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις, να δημιουργήσει ευρύτερες κοινοβουλευτικές συναινέσεις και πιστέψτε αυτό που σας λέω δεν πρόκειται να είναι μια συμφωνία την οποία θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να την αρνηθεί με ευκολία.

Μην προτρέχουμε όσον αφορά στο ζήτημα της τοποθέτησης των ΑΝΕΛ όμως πέραν αυτού εγώ πρέπει να σας πω ότι για την ελληνική κυβέρνηση δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα κυβερνητικής συνοχής, τελεία και παύλα»

Σε ερώτηση για το αν η συμφωνία περάσει από τη Βουλή με τη «βοήθεια» άλλων κομμάτων αλλά όχι με τη στήριξη των ΑΝΕΛ κι αν αυτό δημιουργεί θέμα για την κυβερνητική πλειοψηφία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε:

«Τα ζητήματα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη βοήθεια ή τη μη βοήθεια, έχουν να κάνουν με την ευθύνη που αναλαμβάνει ο καθένας στη βάση των πολιτικών του τοποθετήσεων. Η Ν.Δ και το Κίνημα Αλλαγής θα έχουν τεράστια δυσκολία να μην την υποστηρίξουν, διότι θα είναι ανακόλουθα και τα δύο κόμματα με τις θέσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς».

Για μνημόνιο και καταπολέμηση της διαφθοράς η πολιτική συμφωνία

Σε επίμονη ερώτηση του δημοσιογράφου αν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση ο Υπουργός Άμυνας αν δεν στηρίξει μια κορυφαία συμφωνία της Κυβέρνησης που αφορά σε εθνικό θέμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει συγκροτηθεί στη βάση δύο μεγάλων κεντρικών πολιτικών πυλώνων. Το έχουμε πει δεκάδες φορές.

Η πολιτική συμφωνία που υποστηρίζει την κυβέρνηση αφορά την έξοδο από το μνημόνιο και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και τη θεσμική θωράκιση πολιτείας έναντι φαινόμενων διαφθοράς. Αυτά είναι τα κεντρικά ζητήματα πάνω στα οποία έχει υπάρξει η πολιτική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι σαφές ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ σε αυτούς τους δύο βασικούς πυλώνες δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Η χρονική διάρκεια για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και η θωράκιση έναντι της διαφθοράς απαιτεί μεγάλη χρονική διάρκεια..» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το απόσπασμα για τους ΑΝΕΛ και την πολιτική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2ο λεπτό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 5
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1