Πολιτική

Βαριές κουβέντες στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ΠΑΣΟΚ: «Δεν είμαστε υπάλληλοι σου να μας μιλάς έτσι»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά με αφορμή τον χρόνο που θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, έγινε χθες Τρίτη (23.7.2024) κατά την διαδικτυακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τα επτά μέλη που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν κάποια στελέχη εξέφρασαν την άποψη ότι είναι αντιδεοντολογικό να γίνει το συνέδριο το ίδιο Σαββατοκύριακο με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά ότι οποίος δεν θέλει να μείνει στο κόμμα μπορεί να φύγει.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση που έγινε μέσω zoom το θέμα για τον χρόνο των εκλογών μπήκε αρχικά από τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αντιδεοντολογικό να γίνει το συνέδριο μαζί με τις εκλογές στην Χαριλάου Τρικούπη. Ανέφερε, μάλιστα, ότι πολιτικά, αλλά και επικοινωνιακά, δεν τους συμφέρει.

Η Όλγα Γεροβασίλη, που πήρε αμέσως μετά τον λόγο, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον χρόνο του συνεδρίου, πάνω ωστόσο σε άλλη λογική. Η αντιπρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η ημερομηνία δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς είναι απόφαση της ΚΕ του κόμματος. Εξέφρασε, ωστόσο, τον προβληματισμό της για το εάν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον προσυνεδριακό διάλογο, καθώς ο Αύγουστος αντικειμενικά είναι ένας χαμένος μήνας, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο γίνεται η ΔΕΘ.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πραγματικά για λόγους πολιτικού πολιτισμού παραδοσιακά δεν συνηθίζεται δυο κόμματα να κάνουν κορυφαίες εκδηλώσεις την ίδια χρονική στιγμή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στην συζήτηση εμφανώς εκνευρισμένος, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τον αμφισβητούν οι σύντροφοι του την στιγμή που δέχεται επίθεση από τα μεγάλα συμφέροντα και πρόσθεσε: «Το συνέδριο το έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία. Πρέπει να σεβόμαστε τα όργανα, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαρτά την πολιτική του δραστηριότητα από το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν τι συζητάμε εδώ; Για αναβολή συνεδρίου; Καμία αναβολή συνεδρίου. Όποιου δεν του αρέσει ας πάει σε άλλο κόμμα. Το συνέδριο δεν μετατίθεται».

Η Όλγα Γεροβασίλη ενοχλημένη από τον τρόπο που μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «εγώ αποχωρώ από αυτή τη συζήτηση», ενώ η Ζωή Καρκούλια ακούστηκε να του λέει: «Δεν είμαστε μαθητές σου, ούτε υπάλληλοι σου να μας μιλάς έτσι».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, αντιλαμβανόμενος την ένταση που υπήρχε σε όλες τις πλευρές, επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει.

Ο Γιάννης Ραγκούσης πάντως ζήτησε να του δοθούν οι καταστατικές αλλαγές που θέλει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Στην συνέχεια πάντως από την διαδικτυακή συνεδρίαση αποχώρησαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδη, η Ζωή Καρκούλια, η Ελένη Συμεωνίδου και ο Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλοντας τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πάντως ότι ύστερα από λίγη ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη για δεύτερη φορά στην συνεδρίαση και σε χαμηλούς τόνους είπε σε όσους είχαν απομείνει ότι «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το συνέδριο, πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους ψηφοφόρους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
19
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5