Πολιτική

Βαρουφάκης: Η ρήξη, η χρεοδουλοπαροικία και η σκληρή αντιπολίτευση

"Μπήκαμε στη Βουλή, όχι για να τιμήσουμε το λαϊκισμό, αλλά για να τον θάψουμε" τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, πριν την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Το Μέρα25, δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων αλλά για να τον θάψουμε». Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, και κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αυτό που προσφέρει στους έλληνες πολίτες, είναι «πολλά δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε ρήξη με τον ελληνικό λαό, η οποία όπως είπε, θα είναι απόρροια των παροχών που έχει εξαγγείλει, σε συνδυασμό με τα υψηλά πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Μέρα25, το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα πέσει στο 1,5% με 1,6% αλλά θα παραμείνει στο 3,5%

«Για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος, πρέπει οι καθαρές επενδύσεις να αυξηθούν πολύ πιο γρήγορα από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όταν θα αποτύχουν οι στόχοι αυτοί, τότε θα τεθεί και το δίλημμα στους κυβερνώντες αν θα κάνουν ρήξη με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό».

Ο Βαρουφάκης, ο Σταϊκούρας, οι στόχοι

Παράλληλα, συνέστησε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, (καθώς όπως είπε, το οπλοστάσιο του κ. Ντράγκι τελείωσε, ξέμεινε από γερμανικά ομόλογα), να προτείνει, όχι ποσοτική χαλάρωση, αλλά μεγάλη έκδοση ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, που θα υποστηρίζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

[read4more]

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αμφισβήτησε την δέσμευση της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα δεν δείχνουν αυτό, αντίθετα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη μνημονιακή εποχή και στη χρεοδουλοπαροικία.

«Όταν η σημερινή κυβέρνηση προχωρήσει σε ρήξη με τον λαό, οι κοινωνικές ανισότητες θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες.

Ο συνδυασμός της αποτυχίας της κυβερνητικής δημοσιονομικής πολιτικής και η όξυνση του ταξικού πολέμου, θα οδηγήσει σε καταστολή και περαιτέρω μετανάστευση των παιδιών μας.

Όταν η ρήξη θα γίνει, εμείς θα πάρουμε το μέρος των πολλών, των θυμάτων», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέληξε:

«Το Μέρα25, και συμβουλές θα δίνει, και σκληρή αντιπολίτευση θα ασκεί. Θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε την αρνητική πλευρά των δήθεν θετικών μέτρων που εφαρμόζετε και θα αποκαλύπτουμε την ταξική δυστοπία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10