Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν εκβιάζει την Eυρώπη με αθώους και fake news!

“Ο Ερντογάν χρησιμοποίει αθώους για να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της ιταλικής τηλεόρασης, Rai News, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος.

Ακόμα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ευρώπη εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα με την επίσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών θεσμών στον Έβρο, ωστόσο υπάρχουν χώρες που νοιάζονται περισσότερο για τις σχέσεις τους με τη Τουρκία, παρά για την κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Ελλάδα. Πρόσθεσε, δε, ότι “με την Ιταλία έχουμε το ίδιο πρόβλημα, την μαζική μετανάστευση” και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν κοινές θέσεις στους θεσμούς σχετικά με την αναθεώρηση της πολιτικής της Ευρώπης στο θέμα αυτό.

Τέλος, κατήγγειλε την πρακτική της Άγκυρας στην κατασκευή fake news. “Μαζί με αυτήν την κρίση, βιώνουμε και την επικράτηση των fake news. Τα fake news παράγονται από την Άγκυρα. Λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα, ότι υπάρχουν νεκροί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς το διαμηνύουμε προς όλες τις πλευρές. Και υπάρχουν Ευρωπαίοι στα σύνορα που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι η Ελλάδα λέει την αλήθεια, ωστόσο ο πόλεμος στα μίντια είναι μια νέα μορφή πολέμου που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1