Πολιτική

Βαρβιτσιώτης σε Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας δεν βρίσκουν αναγνώριση από τον διεθνή παράγοντα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως “η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με όρους Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική που έχει χαράξει. Τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει μια πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αποφυγή μονομερών ενεργειών, προσθέτοντας ότι η αποφυγή τέτοιων ενεργειών είναι από τις βασικές προϋποθέσεις, για να προχωρήσει ο διάλογος Ευρώπης- Τουρκίας.

Click4more: Μπακογιάννη: “Τα 12 μίλια η δυνητική ελληνική κυριαρχία – Θα ασκήσουμε το δικαίωμα όταν και όποτε αποφασίσουμε”

“Είναι μία πολιτική που δεν βρίσκει αναγνώριση στον διεθνή παράγοντα. Είναι μία πολιτική που επιλέγει η Τουρκία, την ακούει η Τουρκία και στο τέλος δεν παράγει αποτελέσματα παρά μόνο για την Τουρκία. Σίγουρα, όμως, αποτελεί μία πρόκληση. Δείχνει ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να συνεχίσει μία πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο αλλά και αυτό το οποίο έχει επιβληθεί ως προϋπόθεση, για να βελτιώσει τις σχέσεις της τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ευρώπη, δηλαδή την αποφυγή μονομερών ενεργειών που προκαλούν αστάθεια και αβεβαιότητα στην περιοχή”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με την Τουρκία, “η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική που έχει χαράξει. Τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”. Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προτάσσει τη διπλωματία και όχι τα όπλα. “Όμως, αυτό” όπως είπε “δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλες τις συνομιλίες μας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 13
Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα χρόνια στο «τιμόνι» της ΝΔ: Από outsider σε κυρίαρχο του παιχνιδιού
Μια πορεία με εκλογικές νίκες, κρίσεις και σταθερό αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό. «Tefal ο πρόεδρος», σχολιάζουν χαριτολογώντας συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν φαίνεται να κολλά επάνω του»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 55
Οι αγρότες ορίζουν την επιτροπή για την συνάντηση με Μητσοτάκη: Ποιο μέτρο βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο ραντεβού της Τρίτης, θα φύγουν με την διαβεβαίωση ότι στο φθηνό ρεύμα με 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα θα ενταχθούν και όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, δεδομένου πως ο αριθμός αυτών των αγροτών δεν είναι μεγάλος
Μπλόκα αγροτών
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
5