Πολιτική

Βάσεις 2021 – Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Τσίπρα: Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει σε δήλωση του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει τα εξής:

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου πότε δεν αποφοιτούν.

Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και επαγγελματική σιγουριά.

Υ.Γ. Οι αναφορές στην οικογένεια του Πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Θα επιμείνουμε σ’ αυτό. Είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τιμής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
5
Συνάντηση Ζαχαράκη με Γκιλφόιλ: «Η ελληνοαμερικανική συνεργασία στην παιδεία είναι επένδυση στο κοινό μας μέλλον»
Η υπουργός Παιδείας και η πρέσβης των ΗΠΑ συζήτησαν για κοινές δράσεις με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου και τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας
Κίμπερλι Γκιλφόιλ και Σοφία Ζαχαράκη