Πολιτική

Βενιζέλος: “Αν δεν γίνουν όλα τώρα, αυτό που θα συμβεί θα είναι δραματικό”

Ακολουθωντας την "γραμμή" του αμερικανού ομολόγου του, ο οποιος ζητησε λιγότερες δηλώσεις από τους ευρωπαίους, χαρακτήρισε "βλαπτικές"- όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη συνολικά,- τις φήμες, τις διαρροές και τα σχόλια, που θέτουν σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι εάν δεν γίνουν όλα αυτά τώρα, εάν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της ευρωζώνης. Δεν συγχωρείται ούτε άγνοια κινδύνου, ούτε συγκυριακή, μικροκομματική ή προσωπική θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων”.

Πρόσθεσε οτι καθοριστικής σημασίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές (μείωση του δημόσιου τομέα και των δημοσίων δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα της αγοράς εργασίας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας), προκειμένου να αρθεί η μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 και του 2012 για το έλλειμμα, και να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο Eurogroup έγινε μια μακρά και δύσκολη συζήτηση, και κοινή θέση της ευρωζώνης είναι ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι προχωρά κανονικά τόσο η κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF, όσο και το PSI (ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων) και χαρακτήρισε “απολύτως διασφαλισμένο” το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup προς Ελλάδα: “Εφαρμόστε τα μέτρα και μόνο έτσι θα παίρνετε λεφτά”

Νέο “όχι” από Μέρκελ για ευρωομόλογο – Πόλεμο αν καταρρεύσει η ευρωζώνη βλέπει ο Πολωνός υπουργός

Ξεκίνησε το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup

Η Ελλάδα “μπορεί”, οι Γερμανοί την εμποδίζουν!

Πάνω τα Χρηματιστήρια – Πέφτουν spreads, cds

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 28
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 94
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας