Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο. Αλλά ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα, μια νέα αφήγηση και η εμπιστοσύνη των πολιτών στις προοπτικές της ζωής μετά την κρίση».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός ακόμα προγράμματος για την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος το αποκλείει. Τονίζει: «Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό. Δεν χρειαζόμαστε πλέον την τρόικα».
Σχετικά με τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει μέρος της ευθύνης. «Απόφασή μας ήταν να πολεμήσουμε μόνοι μας την κρίση, χωρίς την απαραίτητη συναίνεση και τη συνευθύνη των άλλων κομμάτων, ειδικά των συντηρητικών της ΝΔ» αναφέρει. Επίσης, αποδίδει την πτώση του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι η κοινωνική του βάση είναι πολύ δύσκολο ν΄αποδεχτεί μια αντίστροφη πορεία, από εκείνη που ακολουθούσε το Κίνημα. Εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ανακτήσει τη βάση του με το «να ανασυντάξει τη Δημοκρατική Παράταξη, την κεντροαριστερά».
Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «παράδοξο φαινόμενο», που, ωστόσο, έχει ενσωματώσει μέρος της αντίδρασης της βάσης του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον, σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται τον θυμό του κόσμου, αλλά, προσθέτει, «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αγκαλιές, φιλιά και έξοδος από το Μνημόνιο στη συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η νέα επίσκεψη Γιούνκερ αποδεικνύει την ευρωπαϊκή συμπαράσταση
Αναδιοργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής της Κομισιόν σχεδιάζει ο Γιούνκερ
Σαμαράς: Επιβράβευση το χαρτοφυλάκιο του Αβραμόπουλου
Αυτή είναι η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Όλα τα ονόματα