Πολιτική

Βενιζέλος: “Γροθιά στο μαχαίρι” η απάντηση του ΚΙΝΑΛ!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος "άνοιξε πόλεμο" με το ΚΙΝΑΛ μετά το διαζύγιο και το κόμμα της Φώφης Γεννηματά δεν δείχνει διατεθειμένο να κρατήσει "αμυντική" στάση.

Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ είναι ραγδαίες. Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε πως θέτει επικεφαλής του Επικρατείας τον πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη κι αυτό ουσιαστικά άνοιξε την… πόρτα της εξόδου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο! Ο κ. Βενιζέλος απάντησε με σφοδρότητα και ο πόλεμος… μόλις ξεκίνησε!

Απάντηση του ΚΙΝΑΛ στον Βενιζέλο!

Ο πρώην αρχηγός του κόμματος τόνισε πως με το σχέδιο της Φώφης Γεννηματά το κόμμα μετατρέπεται σε “ουρά του ΣΥΡΙΖΑ” και λίγο αργότερα το κόμμα απαντά κρατώντας τους τόνους ψηλά, ενώ να σημειωθεί πως επίσημα αντέδρασε και ο Γιώργος Καμίνης.

[read4more]

Το Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, σε άτυπη ενημέρωση απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ στηρίζει τον Γιώργο Καμίνη. Στην ενημέρωσή της η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σ’ αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση.

Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα:«Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα”».

Ακόμη τονίζεται πως «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του πολιτικού φορέα για να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

«Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σ΄ αυτό», υπογραμμίζεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Τι είχε πει ο Βενιζέλος μετά το διαζύγιο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.

Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Click4more: Ατελείωτο πάρτυ στο Twitter για το διαζύγιο Βενιζέλου με το ΚΙΝΑΛ!

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: «Θα έπρεπε να είναι αυτονόητος ο σεβασμός και η προστασία του μνημείου» – Πυρά σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Χάρη Δούκα
Ο Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως προσπάθησε να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη
Παύλος Μαρινάκης
«Μετωπική» στη Βουλή για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν σβήνονται τα ονόματα θυμάτων των Τεμπών, αλλά δεν θα επιτραπεί να γραφούν ξανά
Με την ψήφιση της τροπολογίας σήμερα, περνά πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συντήρηση, η φροντίδα και η ανάδειξη του Μνημείου και του περιβάλλοντα χώρου
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 72
Ένταση on air με τη Σοφία Βούλτεψη – «Μπορεί ένας νόμος να μην μας αρέσει γιατί είναι σκληρός αλλά η εφαρμογή των νόμων είναι για όλους»
«Οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να σεβαστούν τον νόμο γιατί αλλιώς πως θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος στο δικαστήριο;», διερωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Σοφία Βούλτεψη
17
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε για “γνωστούς-άγνωστους”, χρόνια τώρα, καλλιεργώντας θεωρίες συνωμοσίας»
«Είναι πάρα πολύ παραβατικοί, και είναι πολύ δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών, είτε των περιουσιών τους, μέχρι το να ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι»
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 16,5% για τη ΝΔ – Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εκφράσει καλύτερα την Κεντροαριστερά
Το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, οι πολίτες θεωρούν ότι έχει η ακρίβεια ενώ ακολουθούν τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
106