Πολιτική

Βενιζέλος σε ΓΑΠ: «Γιώργο θα τα ξαναπούμε…»

Xωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου, η πρώτη μετά τα γεγονότα της έντασης και των ανταλλαγών σκληρών εκφράσεων από τις δυο πλευρές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο». Είπε ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ’ όλους.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι αύριο επίκειται η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χωρίς γραβάτα και με ένα αμήχανο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Τον υποδέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η απόσταση που κάλυψαν μέχρι το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πρέπει να τους φάνηκε αιώνας.
 «Γεια σου Βαγγέλη, τι κάνεις», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και προχώρησαν…
O κ. Βενιζέλος παρήγγειλε καφέ “ελληνικό” μέτριο και ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους συνεργάτες του να του φέρουν -τι άλλο- το ipad.







πηγη ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7