Πολιτική

Βενιζέλος – Στουρνάρας: Η τρόικα θα έρθει!

Μπορεί να τους χωρίζουν πολλά αλλά φαίνεται πως η τρόικα τους... ενώνει! Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας διαφωνούν σε πολλά αλλά συμφωνούν στο ότι η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δε θα αναβληθεί.

Ένα περίεργο και αν μη τι άλλο ύποπτο παιχνίδι παίζεται από χθες το απόγευμα, μετά το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters ότι η προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα (4/11) άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα, θα αναβληθεί.

Υπήρξαν και διαρροές περί ανεξέλεγκτης εμπλοκής με την τρόικα. Και όλα αυτά ενώ η Κομισιόν έπαιξε ξανά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και ένιψε τας χείρας της. «Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση», απάντησε εκπρόσωπος της Επιτροπής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Κανείς τους δεν θέλει να πάει γιατί κανείς δεν τους θέλει εκεί» – Αξιωματούχος της Κομισιόν για την τρόικα

Η κυβέρνηση από την άλλη είναι ξεκάθαρη: η τρόικα θα έρθει κανονικά τη Δευτέρα στην Αθήνα και την Τρίτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών.

Σε σύντομη συζήτηση με τους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ήταν ψευδές και ανακριβές το τηλεγράφημα του Reuters ότι δεν θα ερχόταν η τρόικα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Για το ίδιο θέμα, μετά από σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι έχει ραντεβού με την τρόικα την ερχόμενη Τρίτη.

Το ύποπτο τηλεγράφημα του Reuters

Το τηλεγράφημα που μετέδωσε το Reuters ανέφερε πως υπάρχει η πρόθεση των επιθεωρητών της διεθνούς τρόικας των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Ελλάδα εάν δεν γεφυρωθούν οι διαφορές με την Αθήνα για το δημοσιονομικό κενό 2 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.

«Υπάρχουν μεγεθυνόμενες διαφορές μεταξύ Αθηνών και τρόικας», είπε στο Ρόιτερς αξιωματούχος των Βρυξελλών, επισημαίνοντας πως η προσεχής επίσκεψη των επιθεωρητών παγώνει.

«Οι Έλληνες λένε: “κάνουμε αρκετά” και η τρόικα λέει πως χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει (σ.σ. το κενό) στον προϋπολογισμό», πρόσθεσε.
«Κανείς τους δεν θέλει να πάει γιατί κανείς δεν τους θέλει εκεί», δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Η τρόικα κάνει λόγο για 2 δισεκ. ευρώ. Η Ελλάδα μιλάει για κάλυψή τους μέσω ενός καλύτερου ελέγχου στις εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση. Λένε όχι άλλα μέτρα», επισημαίνει από την πλευρά του ανώτατο στέλεχος της ευρωζώνης.

Γιάννης Στουρνάρας: Η τρόικα θα έρθει, έχω ραντεβού την Τρίτη μαζί τους

«Η λύση είναι νέα μέτρα. Αυτό και θα συμβεί φυσικά. Πρόκειται για ένα θέμα κακής επικοινωνίας με το δικό τους το κοινό», πρόσθεσε.

Ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτει πως ακόμη υπάρχει λόγος για να βρεθεί μία λύση, καθώς η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι δανειστές δεν είναι ακόμα πεπεισμένοι ότι η Αθήνα μπορεί να φέρει σε πέρας μία σειρά από μεταρρυθμίσεις, που είχε υποσχεθεί να ολοκληρώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου κι ακόμη παραμένουν ανεκπλήρωτες, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη προγραμματισμένη δόση του 1 δισεκ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε αλλαγές στον φόρο ακινήτων – Απαλλαγές για κλειστά σπίτια και καταστήματα – Ποιοι αγρότες δεν πληρώνουν

Βενιζέλος και Στουρνάρας επιμένουν πως η τρόικα θα έρθει – Από τα έσοδα θα κριθεί εάν θα βελτιώσουν το φόρο ακινήτων

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα κυβέρνησης τρόικας – Reuters: Δεν έρχονται στην Αθήνα – ΥΠΟΙΚ: Την Τρίτη έχουμε ραντεβού μαζί τους

Ύποπτη η τρόικα – Δεν έπρεπε να μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Ο «αναλώσιμος» κύριος Στουρνάρας – Οι… υποσχέσεις για το μέλλον του

Εμπλοκή με την τρόικα για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων αλλά μόνο εάν πληρώσουν περισσότεροι – Ο Βενιζέλος έδειξε εμπλοκή με τις απολύσεις – Οι “αντάρτες” βλέπουν τον Στουρνάρα

Επικεφαλής της ομάδας που θα ελέγχει την τρόικα ο Αυστριακός αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221