Πολιτική

Αμετανόητος ο Βερναρδάκης: Επιμένω απολύτως σε όσα είπα για την αυτονομία των ΜΜΕ

Για τα όσα είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης όσον αφορά την λειτουργία των ΜΜΕ ρωτήθηκε και σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα επιχείρησε να αποδώσει τα όσα είπε στην...επιστήμη!

Με άλλα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος χθές δήλωσε ότι η αυτόνομη λειτουργία των ΜΜΕ είναι παθογένια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα υποστηρίζεται και από επιστημονικούς φορείς. (σ.σ. σε ποιά καθεστώτα άραγε;)

Ο κ. Βερναρδάκης, δήλωσε χθες: 

«…Εγώ θεωρώ και εξακολουθώ να πιστεύω, για να μην έχετε καμία αμφισβήτηση επ’ αυτού, ότι η βασική παθογένεια της δημοκρατίας στην Ελλάδα – και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική και στην Ευρώπη και όπου αλλού θέλετε – είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διαμέσου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία δεν είναι δημοκρατικά, αλλά κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Το τι ρύθμιση χρειάζεται είναι ένα άλλο θέμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η βασική αφετηρία».

Σήμερα, όταν ρωτήθηκε είπε:

«Χαίρομαι για την ερώτηση. Αναμενόμενη έτσι κι αλλιώς. Εννοείται ότι επιμένω απολύτως. Είναι επιστημονική άποψη εκτός από πολιτική. Για όσα κόμματα εξακολουθούν να μιλούν γι’ αυτό το θέμα θα τα εγκαλέσω γιατί στο παρελθόν ψήφισαν τυποκτόνους νόμους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»