Πολιτική

Βγήκαν… μαχαίρια στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ

Με καβγά μεταξύ του απερχόμενου Ευάγγελου Βενιζέλου και του νέου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, έγινε η τελετή παράδοσης  - παραλαβής του υπουργείου.

Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΥΠΕΞ δίνοντας εξετάσεις και κάλεσε του υπαλλήλους να έχουν κριτική σκέψη και να μην μένουν σε γραφειοκρατική στάση. “Θέλω σκέψη και ιδέες για καλύτερους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του λαού”, τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος παρενέβη στην ομιλία του καθώς ο κ. Κοτζιάς έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι “προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προτετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται”.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών απάντησε με έντονο ύφος ότι εγώ όσο ήμουν στο υπουργείο δεν δεχθήκαμε καμία παρέμβαση. “Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής” και πρόσθεσε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας.

“Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο με εμάς”, αναφερόμενος στο χρέος και τη διαπραγμάτευση το 2012 και ευχήθηκε ο κ. Βενιζέλος να φέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα και όχι χειρότερο.

Ο κ. Κοτζιάς πήρε το λόγο τονίζοντας σε ήρεμο τόνο για αυτό καλούμε όλους για ιδέες και κριτική σκέψη για να συμβάλλουμε στο γενικότερο καλό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδράνεια και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος
«Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνεια. Η λύση των δύο κρατών στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη επιλογή για την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια»
διαδηλώσεις
Γιώργος Φλωρίδης: Δεν έχει υποβληθεί αίτημα εκταφής – Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει τεθεί ζήτημα ταυτοποίησης σορού θύματος των Τεμπών
«Εάν ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα, δεν μπορεί να αποφανθεί, γιατί δεν έχει αίτημα. Αν υποβληθεί, όπως λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα απαντηθεί άμεσα»
Ο Γιώργος Φλωρίδης 31