Πολιτική

Βόμβα Γεροβασίλη: Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση

- Σε δημόσιο διάλογο οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 24 Ιουλίου
- Γεροβασίλη: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος αυτός να γίνει σε έκταση και βάθος, ώστε να προετοιμάσει τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το πολιτικό μας σύστημα»
- Σύντομα και η πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος, και με τα κόμματα αλλά και με την κοινωνία για τις αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε για το θέμα αυτό στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση να τεθούν σε δημοψήφισμα, ώστε να μπει στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας το περιεχόμενο των αλλαγών στο Σύνταγμα ή ακόμη και του εκλογικού νόμου, είπε ότι «αυτό δεν έχει συζητηθεί ή αποφασιστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται».

Για το αν θα περιληφθεί στην πρόταση της κυβέρνησης απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, είπε ότι είναι πολύ πρόωρο να πούμε ποιες θα είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στη συνταγματική αναθεώρηση. «Η πρόταση μας θα κατατεθεί σε διάλογο και πρόθεση μας είναι ο διάλογος αυτός να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο», είπε και θύμισε ότι θα ανοίξει η συζήτηση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και θα κλείσει στην επόμενη. «Ο χρόνος είναι συνεπώς μπροστά μας για να συζητηθούν όλα αυτά», προσέθεσε.

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, είτε σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών, είπε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διάλογος να ανοίξει και προς τα πολιτικά κόμματα και προς την κοινωνία, και φορείς και πολίτες. «Βεβαίως απαιτείται ο διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος. Υπογράμμισε επίσης ότι ο διάλογος θα γίνει διότι απαιτούνται ευρείες συναινέσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν αυτές οι μεγάλες αλλαγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 11
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 17
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ