Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βουλή: Άρση βουλευτικής ασυλίας για Διονύσιο Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά

το κτίριο της ελληνικής Βουλής
Intime Αρχείο

Η Βουλή αποφάσισε να αρθεί η βουλευτική ασυλία των Διονύσιου Χατζηδάκη και Ιωάννη Μελά, μετά από δικό τους αίτημα σήμερα, Τετάρτη (21/10.2020).

Η Βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Διονύσιου Χατζηδάκη, με 275 θετικές ψήφους και 4 αρνητικές. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε αυθαίρετο γήπεδο μπάσκετ σε ρέμα που όμως κατασκευάστηκε προτού εκείνος εκλεγεί δήμαρχος. Ο κ. Χατζηδάκης, αν και χαρακτήρισε δεδομένη την αθωότητά του, ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Μελά, ψήφισαν 276 βουλευτές και κατά ψήφισαν 3 βουλευτές. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε υπόθεση μη έκδοσης απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά. Ο κ. Μελάς σημείωσε ότι τέτοια απόφαση δεν ήταν δυνατό να την λάβει μόνος του, ζήτησε όμως να αρθεί η ασυλία του για να μην υπάρχουν σκιές.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εκκρεμεί η σύνταξη εισήγησης ώστε, προτού σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή, να ελέγχεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις καταφανώς αβάσιμες κατηγορίες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις