Πολιτική

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση για τα Ίμια υπό τη «σκιά» της τραγωδίας του Φάντομ – Τα μηνύματα προς την Τουρκία

Μηνύματα στην Τουρκία για την αποτρεπτική ικανότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας έστειλε η Βουλή των Ελλήνων κατά την Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας στη μνήμη των τριών πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996. Η Ειδική συνεδρίαση έγινε μια ημέρα μετά τη χθεσινή τραγική απώλεια του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μετά την πτώση του Φάντομ.

Ο παριστάμενος Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, ανέφερε πως «η επέτειος των Ιμίων συμπίπτει με ένα επιπλέον συμβάν το οποίο δημιουργεί ένα εθνικό πένθος, την πτώση του Φάντομ» και πρόσθεσε πως «το Αιγαίο και η γη μας είναι ποτισμένη με το αίμα ηρώων και όσο θα υπάρχουν αυτοί οι ήρωες στον ακήρυχτο πόλεμο και στις προκλήσεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν που απειλεί ότι θα έρθει είτε μέρα είτε νύχτα. Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε πως ​​ «Οι  Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης στα Ίμια μας έδειξαν πως είναι να νοιώθεις ελεύθερος και να υπερασπίζεσαι την ελευθερία σου».

Χαρακτήρισε τους τρείς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ως «σύγχρονους Παπανικολήδες, που θυσιάστηκαν γιατί έμειναν πιστοί στον όρκο τους και από το πρόσταγμα της εσωτερικής τους ελευθερίας, να υπερασπιστούν την εθνική ελευθερία με συμβολισμό τη συνέχιση της κυματίζουσας σημαίας μας στο Αιγαίο». 

Επεσήμανε πως μπορεί «να  περνάμε μια δύσκολη περίοδο, λόγω των προκλήσεων από τη γείτονο χώρας μας αλλά η Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπερέχουμε σε αυτοπεποίθηση, σε ψυχικές δυνάμεις. Είμαστε δύναμη ειρήνης, όμως έχουμε και εκατομμύρια Γιαλοψούς, Βλαχάκους και Καραθανάσηδες, έτοιμους να θυσιαστούν για την Πατρίδα».

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους τρείς πεσόντες αξιωματικούς του ΠΝ στα Ίμια, ενώ στη συνέχεια των εργασιών της Ολομέλειας αναφορές έγιναν από όλους τους βουλευτές, όλων των πτερύγων, τόσο στην θυσία των Ιμίων όσο και στην «μαύρη» ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία.

vouli vouli vouli vouli

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν τα μέτρα Μητσοτάκη για ενοικιαστές και συνταξιούχους οι πολίτες – Παραμένει δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
Οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας τάξης - «Μοιρασμένοι» για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές
Ακίνητα 17
Άδωνις Γεωργιάδης για Παύλο Πολάκη: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Δικάζεται την Τετάρτη για συκοφαντία μετά από 5 αναβολές
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η μηνυτήρια αναφορά του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη