Πολιτική

Βουλή: Ερευνάται η πιθανότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Ερώτημα για την διαδικασίας πιθανής διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θέτει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα έχει διαβιβαστεί στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ερώτημα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει πιθανής διεύρυνσης των αδικημάτων, πέραν εκείνων για τα οποία έχει εντολή να διενεργήσει έρευνα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Διεύρυνση κατηγορητηρίου είχε γίνει στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Τότε, την απόφαση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου είχε λάβει η Ολομέλεια, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου.

Στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εφόσον το επιστημονικό συμβούλιο, γνωμοδοτήσει ότι πρέπει να λάβει απόφαση η Ολομέλεια, τότε θα έχουν εφαρμογή όλες οι πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής για την συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θέλει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου προκειμένου να μην τεθεί θέμα ακυρότητας της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στο μέλλον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331