Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλή: Η συζήτηση για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά

Βουλή: Η συζήτηση για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά

«Ημέρα διπλής δικαίωσης» χαρακτήρισε την σημερινή ο Νίκος Παππάς, από τη μια «γιατί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυτός που και σήμερα εφαρμόζεται , παρά τις παρεκκλίσεις που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν στο ελληνικό δημόσιο» και δεύτερον ότι «από τους ίδιους τους κατηγόρους που τόλμησαν να με κατηγορήσουν αναγνωρίσθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα κακούργημα. Είναι η πρώτη φορά που το κατηγορητήριο το γκρεμίσατε εσείς οι ίδιοι» είπε ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός από το βήμα της Ολομέλειας

Ο Νίκος Παππάς τόνισε  «έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στην παράταξή μου» και πρόσθεσε  «είμαι περήφανος για το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και την ρύθμιση».

Ο πρώην υπουργός μίλησε για «φιάσκο»  και «σαθρό κατηγορητήριο) καταλόγισε στο πόρισμά της ΝΔ  ότι αυτό διακατέχεται από μια αλήθεια ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το κακούργημα και από  για κομματική σκοπιμότητα ότι συντρέχει το πλημμέλημα . Μάλιστα την πρόνοια στο κατηγορητήριο του πλημμελήματος (της  παράβαση καθήκοντος που έθεσε η ΝΔ) το χαρακτήρισε ως «αερόσακο».

Ο Νίκος Παππάς έκανε εκτενείς αναφορές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και το πως προσπάθησε η κυβέρνηση να ρυθμίσει και να προχωρήσει στην αδειοδότηση σημειώνοντας « το δημόσιο εισέπραξε χρήματα, προστάτευσε τις θέσεις εργασίες και δημιούργησε νέες».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, που τον έφεραν σε αυτή την θέση, ο Νίκος Παππάς είπε ότι από τα στοιχεία και την κατάθεσή του αποδείχθηκε ότι δεν ήταν «μπροστινός» ότι έβαλε χρήματα στην προσπάθειά τους και αντέκρουσε όλα όσα έχει υποστηρίξει εναντίον του, ενώ σημείωσε και το στέλεχος της Τράπεζας Αττικής σας είπε ότι τα χρήματα  των 3 εκατ. ευρώ εισήλθαν νόμιμα από το εξωτερικό . Χαρακτήρισε την έκθεση της ΤτΕ που υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας «ταφόπλακα» καθώς αναγνωρίζει ότι ήταν μια συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών και δεν υπήρξε καμία πολιτική εμπλοκή.

«Πήρατε» είπε «το ρίσκο να με κατηγορήσετε αλλά δεν υπήρχε κανένα στοιχείο» και πρόσθεσε  «πετάγατε νυχθημερόν συνέχεια λάσπη» παρά του ότι  γνωρίζατε την αλήθεια».

Χαρακτήρισε «παράλογη» την κατηγορία της ΝΔ ότι παραβίασε τους όρους του διαγωνισμού για να ευνοηθεί ο ευνοούμενός του λέγοντας πως αφού εμείς θέσαμε τις προϋποθέσεις του νόμου, μετά λέτε ότι εγώ προσπάθησαν να  παραβιάσω για τον ευνοούμενό μας. Η αλήθεια είναι ότι «εμείς δεν είχαμε ευνοούμενους».

«Άλλη» είπε «αίσθηση καθήκοντος έχετε εσείς και άλλη έχουμε εμείς» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ

Ο πρώην υπουργός έκλεισε την ομιλία του με σκέψεις και αναφορές  για την Δημοκρατία, τα κόμματα και τον ρόλο του Τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στη «δημοσιογραφία από τα κάτω» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης όπου όπως είπε έρχονται να διορθώσουν

Ο Νίκος Παππάς  είπε «άξιζε τόσο εμετική λάσπη»  ναι, είπε άξιζε καθώς ο ομιλών θα ήταν ένας υπουργός που θα δεχόταν την ανομία  και η  κυβέρνησή μας  μια κυβέρνηση που δεν τόλμησε να βάλει τάξη».

Δείτε ζωντανά 

 

Νωρίτερα, με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής για την άσκηση δίωξης ή μη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί έως τις 19:00, με την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία, στην οποία, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν συμμετέχει εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

Για σκοπιμότητα ελέγχου των ΜΜΕ από τους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» έκανε λόγο ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου. Όπως τόνισε, η προανακριτική επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για στήσιμο και μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο τη δημιουργία ενός «ΣΥΡΙΖΑ-τσάνελ» με τη χρήση ως «μπροστινού» του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Παράλληλα, επέκρινε τη νυν κυβέρνηση ότι προσπαθεί, όπως και η προηγούμενη, να χειραγωγήσει την ενημέρωση.

Η λειτουργία της προανακριτικής ήταν ένας «ότι πρέπει» αντιπερισπασμός για την κυβέρνηση, για το πώς αυτή αντιμετωπίζει, κατά το τρέχον διάστημα, μία πανδημία που δείχνει απειλητικά τα δόντια της, σημείωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση της επιτροπής εξυπηρέτησε τις επιδιώξεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. «Αξιοποιήσατε τη διαδικασία της προανακριτικής για να συντηρήσετε την αποπροσανατολιστική, διπολική αντιπαράθεσή σας, και να κρύψετε τις ευθύνες σας για την πραγματικότητα που επικρατούσε και επικρατεί στα ΜΜΕ», είπε ο κ. Δελής. Τέλος, ανέφερε ότι λόγω έλλειψης επαρκών ενδείξεων κατά του κ. Παππά, το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις