Πολιτική

Βουλή: Η τριτολογία του πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις

Την σημερινή αναμέτρηση στην Βουλή για τις παρακολουθήσεις έκλεισε με την τριτολογία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Προηγήθηκε μια σκληρή αναμέτρηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής. 

«Εντυπωσιάζομαι από την αγάπη την οποία δείχνει ο κ. Τσίπρας στις απόψεις του κ. Βενιζέλου, αναρωτιέμαι αν είχε την ίδια άποψη όταν επιχείρησε να τον σύρει στο ειδικό δικαστήριο» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις παρακολουθήσεις.

«Έχουμε βασική διαφορά ερμηνείας του Συντάγματος. Οφείλω να καταθέσω τον εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος του 1974, ο νόμος 2225, ο οποίος αναφέρεται στο άρθρο για άρση του απορρήτου για λόγους ασφαλείας. Αν ήθελε εξαίρεση βουλευτών, αυτό θα μνημονευόταν στο σχετικό νόμο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει ζήτημα ουσιαστικό διάκρισης. Θεωρούμε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από δυνατότητα παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας αλλά πρέπει για πολιτικά πρόσωπα να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη» είπε και συμπλήρωσε: «Είπατε κ. Τσίπρα ότι επί των ημερών σας ότι δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού. Μετά είπατε δεν έδωσα εγώ εντολή. Επί των ημερών σας ήταν 54.000. Μία μία τις κοιτάξατε; Άλλη δουλειά δεν είχατε να κάνετε; Εγώ δεν γνώριζα καμία. Σας το είπα εξαρχής».

Και συνέχισε: «Κάνατε αναφορές σε ενδεχόμενα οικονομικά σκάνδαλα. Στην υπόθεση Κουκάκη και την έρευνα που θέλαμε να παρεμποδίσουμε για τον τραπεζικό κλάδο. Το λέτε εσείς αυτό. Γιατί κρατήσατε την Βουλή ανοικτή μια εβδομάδα από την στιγμή που είχατε δηλώσει ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές; Για να ψηφίσετε το νέο Ποινικό Κώδικα. θα σας θυμίσω τι είπε για τον Ποινικό Κώδικα ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης σας κ. Κοντονής. “Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα, ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Μετατράπηκε η δωροδοκία από πλημέλλημα σε κακούργημα”, είπε ο πρωθυπουργός. Και μιλάτε εσείς για συμφέροντα που κρατήσατε ανοικτή την Βουλή μια εβδομάδα για να εξυπρετήσετε δεν ξέρω ποιούς».   

Δείτε την τριτολογία του πρωθυπουργού 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6