Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή: Σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Βουλή: Σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Kατατέθηκε η πρόταση της ΚΟ της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής των πραγμάτων επιτροπής της Βουλής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα.

Δύο τελικά τα διερευνώμενα αδικήματα: Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατ΄ εξακολούθηση και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος. Η πρόταση που κατατέθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα από τον γενικό γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Μπούγα θα ανακοινωθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Αντίθετα,  για την  υπόθεση Follie – Follie και την σχετική δικογραφία που έχει έρθει στην Βουλή, η ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε να μην κινήσει καμία κοινοβουλευτική διαδικασίας διερεύνησης.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας μετά την κατάθεση του αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά δήλωσε: «Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι σε βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλουν την άσκηση  ποινικής δίωξης. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ υποβάλει προς την Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση, υπογεγραμμένη από 30 βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των  δύο εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του» σημειώνοντας πως αυτά τα αδικήματα «στοιχειοθετούνται πλήρως στην πρότασή μας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Τόνισε ακόμα ότι: «Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμα υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με σκοπό -αυτή την φορά- τον έλεγχο του Τύπου».

Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής θα προταθεί από την ΚΟ της ΝΔ να είναι ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λήψη και η απόφαση της Ολομέλειας για την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό  αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση Follie – Follie, ο κ. Γιάννης Μπούγας ανέφερε πως «κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην Υπουργών Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για την σοβαρή αυτή υπόθεση ως προς τις ευθύνες του πρώην βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη επιληφθεί και ερευνά η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ασυλίας του βουλευτή κ. Αραχωβίτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις