Πολιτική

Βουλευτές για νοσηλεία στο εξωτερικό με χορηγό τον…ΕΟΠΥΥ!

Το μνημόνιο φαίνεται ότι έπιασε ...και τους πολιτικούς καθώς όπως προκύπτει από πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέοντα Ρακιντζή που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 9 βουλευτές νοσηλεύτηκαν στο εξωτερικό με έξοδα του ΟΠΑΔ (του ταμείου του δημοσίου που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ) ενώ δεν το δικαιούνταν.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα του κ.Ρακιντζή που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, υπήρχαν περιπτώσεις όπου πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί έκαναν κατά δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό χρήση του διακιώματος νοσηλείας στο εξωτερικό χωρίς να ανταποκρίνεται στις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μάλιστα προτείνει ουσιαστικά να ξηλωθεί ο ΕΟΠΥΥ αφού φτιάχτηκε πρόχειρα και οι δαπάνες του δεν ανταποκρίνονται στις παροχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ www.iatropedia.gr τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει εμπόδιο για να φτάσουν οι δυο υπουργοί στη Δικαιοσύνη
Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσιάζει πως περιγράφεται στη δικογραφία από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς η δράση του καθετοποιημένου κυκλώματος που απάρτιζαν διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ - μέλη της ΝΔ
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
«Μετωπική» ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με το βλέμμα στο κεντρώο ακροατήριο – Μέσα στον Αύγουστο τα πρώτα «ραβασάκια» για επιστροφή «αμαρτωλών» επιδοτήσεων
Η κυβέρνηση διατηρεί ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Το «ευχαριστώ» του Κυριακού Μητσοτάκη σε πυροσβέστες και εθελοντές - «Το κράτος δίπλα σε όσους είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους»
«Ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να δώσει έναν τιτάνιο αγώνα και να αντιμετωπίσει παράλληλα δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 76