Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή: Άγρια αντιπαράθεση Κοντονή – Δένδια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολυμέτωπες επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και «βολές» προς την Ένωση Δικαστών για «επιλεκτικές πολιτικές στοχεύσεις», άσκησε πρίν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Πτωχευτικό Κώδικα και το «πλαστικό χρήμα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ξεκίνησε την τοποθέτησή με πολιτικές «παρατηρήσεις» ξεκινώντας με το χθεσινό «παρών» που ψήφισε η ΝΔ στην τροπολογία για το έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Ειδικότερα, ο κ. Σταύρος Κοντονής ανέφερε «θέλω να ξεκινήσω με την χθεσινή ψηφοφορία όπου η Βουλή με συντριπτικό τρόπο ψήφισε την απόδοση της 13η σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερα… Η 13η σύνταξη έρχεται να αποκαταστήσει μια αδικία , την οποία είχε υπογράψει και συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάργηση του ΕΚΑΣ… Εάν για κάτι θα πρέπει να κατηγορηθούμε είναι ότι στην συμφωνία που εμείς κάναμε, ενώ αγνιστήκαμε δεν καταφέραμε να μην υπάρξει αυτή η περικοπή του ΕΚΑΣ. Και τώρα ερχόμαστε με αίσθημα ευθύνης και τους αποδίδουμε υπερ- πολλαπλάσια αυτό που έχασαν από το ΕΚΑΣ. Αυτή είναι η διαφορά της σημερινής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και αναρωτήθηκε, αυτό το «παρών» που εσείς στην ΝΔ ψηφίσατε τι ήταν; «Παρών» στην δυστυχία των συνταξιούχων; Αυτό το «παρών» που δηλώσατε είναι το «απόν» σας από την προσπάθεια στήριξη των φτωχών ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις συμφωνίες που εσείς έχετε υπογράψει … και μάλιστα συμφωνίες που ξεπερνούσαν το βίο της κυβέρνησης σας».

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε και στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για την αντίθεσή που εξέφρασε στις πολιτικές επιλογές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Χαρακτηριστικά, ο κ. Σταύρος Κοντονής είπε « χθες ακούσαμε τις καταγγελίες του κ. Βενιζέλου για του ευρωπαίους σοσιαλιστές… Αυτό δεν το περίμενα…» αυτό όμως εξηγεί γιατί «οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επιδιώκουν να έχουν συνομιλητή τους τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί τον καλούν…».

Επίθεση σε Μητσοτάκη για επένδυση Ζακύνθου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά την επίθεση του στον Ευάγγελο Βενιζέλου, επέστρεψε και πάλι στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλοντάς τον ότι παρενέβη στην Δικαιοσύνη με τις τοποθετήσεις του στηνΒουλή για την επένδυση της Ζακύνθου.

Ειδικότερα είπε «από χθες από το βήμα της Επιτροπής προέβη έχω θέσει το θέμα της ευθείας παρέμβαση του προέδρου της Νδ στην υπόθεση της επένδυση της Ζακύνθου που βρίσκεται στην Δικαιοσύνη. Ευελπιστώ ότι σήμερα ή μέχρι την Δευτέρα να δοθούν οι εξηγήσεις αυτές.

Εάν αυτή η επένδυση έχει σταματήσει είναι γιατί η ίδια η Δικαιοσύνη η έχει επέμβει. Και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης δεν την έκανε η κυβέρνηση αλλά η Εκκλησία της Ζακύνθου και η δημοτική αρχή που προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ.» και πρόσθεσε « ο οικονομικός εισαγγελέας μάλιστα στο πόρισμά του περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα ως ακραία διαφθορά τα όσα έχουν συμβεί στην υπόθεσή αυτή και ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και την υπερασπίζεται…. Περιμένουμε εξηγήσεις…».

Βολές στην Ένωση των Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παράλληλα επέρριψε βολές και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λέγοντας πως «μου κάνει εντύπωση ότι έχει περάσει μια εβδομάδα που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην Γενική Αυνέλευση της Ενώσεως όπου υποστήριξε για την ανάγκη της αύξησης του ωραρίου και την περιστολή των διακοπών…. Έχει περάσει μια εβδομάδα και ακόμα η Ένωση δεν έχει εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση!» και πρόσθεσε δηκτικά κατά της Ενώσεως «οι δημόσιες τοποθετήσεις συγκροτούν την αξιοπιστία εκάστου και δεν εξαιρείτε κανένας…».

Απάντηση Δένδια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας «σήκωσε το γάντι…» στις επιθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης λέγοντάς του «ο υπουργός Δικαιοσύνης συνηθίζεται να έχει άλλο ύφος όταν απευθύνεται στην Βουλή….» και πρόσθεσε «επαναλαμβάνεται το ψεύδος περί 13η σύνταξης, ενώ επρόκειτο για ένα έκτακτο επίδομα. Αλλά επαναλαμβάνεται το ψεύδος για να καλύψετε ένα άλλο ψεύδος, ότι δηλαδή αυτό το ποσό που προέκυψε είναι προϊόν πλεονάσματος. Το πλεόνασμα αυτό προήλθε από την υπερ-φορολόγηση των ελλήνων πολιτών και για αυτή την υπερφορολόγηση ουδεμία συγνώμη…».

Την επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στη ΝΔ για το «παρών», ο κ. Νίκος Δένδιας την χαρακτήρισε «φύλλο συκής» λέγοντας ότι «οι υπουργοί έρχονται εδώ και για να πάρουν πόντο στα μάτια του Πρωθυπουργού γιια όλα επιτίθετνται στον πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για όλα φταίει η ΝΔ… Κατηγορείτε την ΝΔ ακόμα και για τις παοφάσεις που παίρνετε εσείς ως κυβέρνηση. Εμείς καταργήσαμε το ΕΚΑΣ, εμείς θα υπογράψουμε τους φόρους που εσείς φέρνετε από 1.1.2017! Το ψεύδος δεν τιμά αυτόν που το μετέρχεται, αυτή η τακτική δεν σας βοηθάει…
Εγκαλείται η ΝΔ γιατί ψήφισε «παρών». Δικαίωμα της αντιπολίτευσης είναι να ψηφίσει «ναι» «όχι» ή «παρών» Δεν θα σας δώσουμε εξηγήσεις για το πώς τοποθετούμεθα. Αλλά να σας πώ γιατί ψηφίσαμε «παρών». Γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήρθε εδώ και μας εξαπάτησε, δεν μας απεκάλυψε ότι δεν έχει συνεννόηση ούτε καν την κατανόηση των ετέρων… και αυτό έθετε σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση και η ΝΔ δεν θέλει να διακινδυνεύσει αυτή την προσπάθεια. Αλλά για την δική σας φεδρότητα φταίει η κυβέρνηση;».

Για την υπόθεση της επένδυσης στην Ζάκυνθο και τις κατηγορίες του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον πρόεδρο της ΝΔ περί «παρέμβασης», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε « ακούσαμε τον υπουργό με ύφος αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ… ο καθένας κατά το μπόι του θα πω εγώ… Τι μας είπε ο κ. υπουργός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ παρενέβη στην Δικαιοσύνη για την επένδυση στην Ζάκυνθο. Σε τι αναφέρθηκε; Αναφέρθηκε στην ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ στον Προϋπολογισμό όπου είπε ότι « Η έννοια του επενδυτή στην Ελλάδα έχει γίνει ανέκδοτο. ΔΕΣΦΑ; Ελληνικός Χρυσός; Ζάκυνθος; Ακόμα και το Ελληνικό, η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, καρκινοβατεί εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες σας…» αυτό είπε επί λέξει και αυτό εσείς το ονομάζεται αυτό παρέμβαση στην Δικαιοσύνη;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, άσκησε δριμεία επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης και για τα όσα ανέφερε κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εγκαλώντας την γιατί έχουν περάσει 6 ημέρες και δεν αντέδρασε σε αυτά που τους είπε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως σε λίγο θα αξιώσετε να γράφετε εσείς και τις ανακοινώσεις τους…», με ποιους θα συμφωνούν και σε ποιους θα αντιδρούν…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε