Πολιτική

Βρούτσης: Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από την 1η Ιουνίου, θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκινάει, από την 1η Ιουνίου 2020, η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία, μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και, συγκεκριμένα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, παρ’ όλο που το μέτρο είχε ψηφιστεί πριν από την πανδημία του κορονοϊού, θεωρείται επίκαιρο και αναγκαίο στη συνολική προσπάθεια, που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τη θωράκιση και ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει: «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας, καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Σήμερα, πιάνουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε το 2014, όταν στο υπουργείο Εργασίας είχαμε μειώσει ξανά κατά 6 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Να θυμίσω ότι τόσο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του 2014, όσο και η νέα μείωση που επιχειρούμε από την 1η Ιουνίου, καταψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αντιτάχθηκε, λόγω ιδεοληπτικών εμμονών, στις πολιτικές μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης, με συνέπεια να εκτινάξει τις ευέλικτες μορφές εργασίας κατά την πενταετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και εμείς, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχεδιάζουμε περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το επόμενο χρονικό διάστημα, ως μία πολύ σημαντική διαρθρωτική αλλαγή, που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης».

Πίνακες με παραδείγματα

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/05/paradeigmata.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για θάνατο Βάγιας Νέστορα: «Τραγικό θύμα μιας τρομοκρατικής ενέργειας, που πλέον είναι και δολοφονική»
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην πολιτική δολοφονική βία να συνεχίσει να αφαιρεί ζωές, να τραυματίζει, να απειλεί και να καταστρέφει», ανέφερε μεταξύ άλλων
Κωνσταντινος Τασούλας
Μπακογιάννη για το θάνατο της Βάγιας Νέστορα: Το μυαλό σκοτεινιάζει και η θλίψη μπερδεύεται με την οργή, το γνωρίζω δυστυχώς καλά αυτό το συναίσθημα
Η Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζει την ελπίδα της «η ελληνική αστυνομία να βρει τους ενόχους για να τιμωρηθούν όπως πρέπει»
Ντορα Μπακογιάννη
Ανδρουλάκης για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα: Οι δολοφόνοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα, μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
Νίκος Ανδρουλάκης
Μητσοτάκης για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων, η σκέψη μου στην οικογένεια του θύματος
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον «απάνθρωπο χαρακτήρα της τυφλής βίας», ζητώντας ανάχωμα ωριμότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στην τρομοκρατία
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ιπποκράτειο 10
Δείπνο Μητσοτάκη προς τιμήν της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία
Στο επίκεντρο οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, μελών της αμερικανικής πρεσβείας και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας
Γκιλφόιλ και Μητσοτάκης