Πολιτική

Βρούτσης: Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του

Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του, αμέσως μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Το επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (σ.σ. θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή) θα συνοδεύεται από δύσκολες αναλογιστικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν την βιωσιμότητά του μέχρι το 2070, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την τήρηση εθνικών δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας, καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να συγκλίνει μετά το 2030, με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, δηλώνει επίσης και επισημαίνει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται με έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, που θα επιβεβαιώνει την επάρκεια των συντάξεων.

Ο υπουργός ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.

Χαρακτηρίζει «σύγχρονο  και καινοτόμο» το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση 99,3 ευρώ μηνιαίως στις επικουρικές συντάξεις.

Τέλος για την εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ, εκτιμά ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη οργανωτική ενοποίηση του ασφαλιστικού». Ειδικότερα, «πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα μέσα από το οποίο θα επιτευχθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Θα μειωθούν οι χρόνοι απονομής συντάξεων προς όφελος των εργαζομένων, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δύο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας έριξαν σήμερα 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα – Δείτε βίντεο
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, την απελευθέρωση των ομήρων και την ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα»
Τα αεροπλάνα που πέταξαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
41
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς – Ανησυχία για τη Γάζα και στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή από την Ελλάδα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 2
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά - «Μεταφέρθηκε σε σταθερή κατάσταση στον Ευαγγελισμό»
«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
Λένα Σαμαρά 24
Γιατί η Λένα Σαμαρά διακομίστηκε από το Σισμανόγλειο στον Ευαγγελισμό - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον πρόωρο θάνατό της
Αποτελεί ερώτημα εάν η άτυχη κοπέλα είχε ιστορικό επιληψίας ή καρδιακής βλάβης, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει μέχρι στιγμής με βεβαιότητα, ποια ήταν η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό της κόρης του Αντώνη Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς και η κόρη του Λένα Σαμαρά στην πρεμιέρα της ταινίας «Ευτυχία» 42