Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρούτσης: Το ΚΚΕ τάζει συντάξεις σε πρόσφυγες και οργανώνει απεργίες κατά των Ελλήνων

Βρούτσης: Το ΚΚΕ τάζει συντάξεις σε πρόσφυγες και οργανώνει απεργίες κατά των Ελλήνων

Νέος τσακωμός σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και του Χρήστου Κατσώτη, με τον υπουργό Εργασίας να επιτίθεται στο ΚΚΕ υποστηρίζοντας πως οργανώνει απεργίες μεταναστών που είναι κατά των Ελλήνων!

Υπενθυμίζεται πως ένταση μεταξύ των δύο ανδρών είχε σημειωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Χρήστος Κατσώτης αυτή τη φορά  επίκαιρη ερώτηση ζητώντας να καταργηθεί η διάκριση στη χορήγηση σύνταξης στους μετανάστες και στους ομογενείς που τις προηγούμενες δεκαετίες έζησαν στην χώρα μας συμμετέχοντας στην κατασκευή χιλιάδων κτιρίων και υποδομών.

“Τάζετε συντάξεις σε πρόσφυγες και οργανώνετε απεργίες κατά των Ελλήνων”

Ο κ. Βρούτσης όμως κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι παρακινεί πρόσφυγες και μετανάστες σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τους υπόσχεται συντάξεις, κάτι που όπως λέει είναι κατά των Ελλήνων αφού θα τους επιβαρύνουν μέσω του προϋπολογισμού.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Αφού ο κ. Κατσώτης αντέδρασε, είπε ότι «Ο τρόπος που αντιδρά φαίνεται ότι τον ενοχλούν αυτά που λέω. Θα πληρώσει ο ίδιος τα λεφτά; Είναι απαράδεκτο και προκαλεί θυμό να καλεί στην απεργία όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τάσσοντας σύνταξη σε όλους».

“Χρυσαυγίτικα και ρατσιστικά επιχειρήματα”

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε έντονα από τα έδρανα της Ολομέλειας  καταλογίζοντας στον υπουργό Χρυσαυγίτικης κοπής και ρατσιστικά επιχειρήματα «καρμπόν».

Τον κατηγόρησε ότι διατηρεί ατόφια  την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών οι οποίοι κυριολεκτικά έχτισαν τη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο -όπως είπε- καταδικάζει τους εργαζόμενους που έχτισαν όλες τις υποδομές της χώρας, τους ολυμπιακούς αγώνες, το αεροδρόμιο, που σακατεύτηκαν στα έργα και τις οικοδομές  και ενώ εργάζονται από το 1992 , τους χορηγείται τελικά εθνική σύνταξη -ψίχουλα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις