Πολιτική

Βρούτσης: Το ΚΚΕ τάζει συντάξεις σε πρόσφυγες και οργανώνει απεργίες κατά των Ελλήνων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέος τσακωμός σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ του Γιάννη Βρούτση και του Χρήστου Κατσώτη, με τον υπουργό Εργασίας να επιτίθεται στο ΚΚΕ υποστηρίζοντας πως οργανώνει απεργίες μεταναστών που είναι κατά των Ελλήνων!

Υπενθυμίζεται πως ένταση μεταξύ των δύο ανδρών είχε σημειωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Χρήστος Κατσώτης αυτή τη φορά  επίκαιρη ερώτηση ζητώντας να καταργηθεί η διάκριση στη χορήγηση σύνταξης στους μετανάστες και στους ομογενείς που τις προηγούμενες δεκαετίες έζησαν στην χώρα μας συμμετέχοντας στην κατασκευή χιλιάδων κτιρίων και υποδομών.

“Τάζετε συντάξεις σε πρόσφυγες και οργανώνετε απεργίες κατά των Ελλήνων”

Ο κ. Βρούτσης όμως κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι παρακινεί πρόσφυγες και μετανάστες σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τους υπόσχεται συντάξεις, κάτι που όπως λέει είναι κατά των Ελλήνων αφού θα τους επιβαρύνουν μέσω του προϋπολογισμού.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Αφού ο κ. Κατσώτης αντέδρασε, είπε ότι «Ο τρόπος που αντιδρά φαίνεται ότι τον ενοχλούν αυτά που λέω. Θα πληρώσει ο ίδιος τα λεφτά; Είναι απαράδεκτο και προκαλεί θυμό να καλεί στην απεργία όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες τάσσοντας σύνταξη σε όλους».

“Χρυσαυγίτικα και ρατσιστικά επιχειρήματα”

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε έντονα από τα έδρανα της Ολομέλειας  καταλογίζοντας στον υπουργό Χρυσαυγίτικης κοπής και ρατσιστικά επιχειρήματα «καρμπόν».

Τον κατηγόρησε ότι διατηρεί ατόφια  την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών οι οποίοι κυριολεκτικά έχτισαν τη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο -όπως είπε- καταδικάζει τους εργαζόμενους που έχτισαν όλες τις υποδομές της χώρας, τους ολυμπιακούς αγώνες, το αεροδρόμιο, που σακατεύτηκαν στα έργα και τις οικοδομές  και ενώ εργάζονται από το 1992 , τους χορηγείται τελικά εθνική σύνταξη -ψίχουλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
116
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου