Πολιτική

Χαρδούβελης για Τρόικα: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις… Θα επιτύχουμε

Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν θα ξανακυλήσει στην αβεβαιότητα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα και θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στις δομές του κράτους και της οικονομίας, εξέφρασε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται τον Προϋπολογισμό του 2015, ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα στο Παρίσι, ωστόσο δήλωσε ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και έχει επέλθει συμφωνία σε σειρά θεμάτων και με στόχο να επιλυθούν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες και να κλείσει η αξιολόγηση.

«Η θέση μας είναι με πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει και η τελευταία αξιολόγηση. Θα επιτύχουμε, θα χαράξει μία νέα περίοδος με περισσότερη προοπτική για όλους και λιγότερα βάρη. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Η άρνηση του κ. Χαρδούβελη να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης προκάλεσε την αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Δεν πρέπει στην εθνική αντιπροσωπεία να μιλήσετε για τη διαπραγμάτευση, να ενημερωθεί και ο λαός; Εδώ δεν μας είπατε τίποτα. Περιφρονείτε το λαό. Η αντιπροσωπεία στο Παρίσι δεν ήταν οικογενειακή, εκπροσωπούσε τη χώρα. Να μας πείτε πέντε πράγματα….» επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι ζήτημα περιφρόνησης. Σε μια διαπραγμάτευση όταν είναι στη μέση δεν μπορείς να πεις που είσαι εσύ και που οι άλλοι, δε θέλεις να φανερώσεις τη στρατηγική σου. Το μόνο που μπορώ να ισχυριστώ είναι πως κάνουμε μια σκληρή διαπραγμάτευση. Το γεγονός ότι καθίσαμε μέχρι τις 4.30 το πρωί στο Παρίσι είναι ενδεικτικό τι συμβαίνει» απάντησε ο Γκ. Χαρδούβελης.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως έχουν περάσει τα «χρόνια της απαισιοδοξίας και της κατάθλιψης» και πως «τώρα είναι καιρός να βλέπουμε τα πράγματα πιο σωστά και πιο λογικά». « Όμως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση και καμιά επανάπαυση» σημείωσε με έμφαση.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Προϋπολογισμού του 2015, σημείωσε πως σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας.. «Η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα, αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τα δύσκολα χρόνια – δεν εννοώ ότι δεν θα έχουμε δυσκολίες – αλλά δε θα χειροτερεύουν τα πράγματα και ανοίγει ο δόμος για μια βιώσιμη οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα με γενναία και σταθερά βήματα συνεχίζει την πορεία της. Ο προϋπολογισμός θα συνεχιστεί σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 2η χρονιά το 2015. Θα χαρακτηρίζεται και από τάση αποκλιμάκωσης ανεργίας, η οποία μειώνεται με αργά, μικρά βήματα. Θα βοηθήσει στην επίτευξη υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος για 3η χρονιά, στην καταπολέμηση φοροδιαφυγής και την αύξηση φορολογικών εσόδων» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως βασικός παράγοντας θα είναι η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 42
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα