Πολιτική

Χαρίτσης: Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν ήμασταν περαστικοί – Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει στην απαξίωση

Για ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης «εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή».

Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως είναι μια πράξη ευθύνης καθώς τόνισε οτι «καλό θα ήταν να δούμε την μεγάλη εικόνα. Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση».

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες. Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της».

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης, επεσήμανε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η δική μας παρουσία να είναι μαχητική, και να ασκήσουμε μία προγραμματική αντιπολίτευση από αριστερή σκοπιά και βεβαίως να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και με πολλούς άλλους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά