Πολιτική

Χαρίτσης για Novartis: “Με τις τελευταίες αποκαλύψεις καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας”

«Καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας με τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 FM.

Αναφερόμενος στο έγγραφο που αποκαλύπτει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για το πολύκροτο σκάνδαλο έχουν ήδη εξεταστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για “σκευωρία” με τη συμμετοχή των διωκτικών αρχών του FBI».

Αναφέρθηκε στα περί την Προανακριτική Επιτροπή λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για το πολύκροτο σκάνδαλο, έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί για την πλήρη έκτασή του, και βεβαίως, η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα θα επιλέξει ποιοι βουλευτές μας θα θέσουν τα ερωτήματα στην προανακριτική επιτροπή». Υποστήριξε ότι «υπάρχουν κάποιοι στην κυβερνητική πλειοψηφία που επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση» και πως «αυτό δεν γίνεται ερήμην του κ. Μητσοτάκη». Και δήλωσε: «Μας ενδιαφέρει να τηρηθεί η κοινοβουλευτική τάξη που έχει διασαλευθεί. Ο κ. Τασούλας δυστυχώς επιχειρεί να νίψει τα χείρας του, ομολογεί, βέβαια, ότι είναι πολύ δύσκολη η υπόθεση, αλλά επιλέγει να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Click4more: Novartis: Έγγραφο ντοκουμέντο φέρνει τα πάνω – κάτω στην πολύκροτη υπόθεση! video

Για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αύριο θα υπάρξουν νέες προσπάθειες ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παιχνίδια με τους θεσμούς. Από πλευράς μας δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των μελών της επιτροπής» και προσέθεσε «αυτό, εξάλλου, δεν είναι άποψη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ», παραπέμποντας στην άποψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη.

Ο κ. Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες επιχειρεί «την παροχής ασυλίας σε τραπεζικά Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το άσυλο, υποστήριξε πως «είναι πολύ επικίνδυνο να διολισθαίνει η κυβέρνηση σε θέσεις σύγκρουσης με το διεθνές δίκαιο», και καταδίκασε τις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί αύξησης των θανατηφόρων ατυχημάτων, αλλά και την «προσπάθεια συμψηφισμού του προσφυγικού με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ».

Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων επανέλαβε πως «δεν υπάρχει συμφωνία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Πρόκειται για «σοβαρό ζήτημα το οποίο δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με μικροκομματικούς όρους. Χρειάζονται σοβαρές και καλά τεκμηριωμένες δικλείδες ασφαλείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και για τις μεταβολές στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
«Μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με μία κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη χώρα, διευρύνει τις ανισότητες και μοιράζει στα καρτέλ τον πλούτο της χώρας» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33