Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χρονοδιάγραμμα για τις συμβάσεις έργου του Δημοσίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου θα πρέπει να εγκρίνει το ΑΣΕΠ τα αιτήματα των δημόσιων υπηρεσίων για προσλήψεις προσωπικού. Έντονη αντίδραση από την ΤΕΔΚΝΑ.

Έως τις 15 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες του Δημοσίου και οι ΟΤΑ θα πρέπει να στείλουν στο ΑΣΕΠ τα αιτήματά τους για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου. Αυτό ανακοίνωσε στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. 

Το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τον Γ. Ραγκούση, θα πρέπει να εγκρίνει τα αιτήματα αυτά μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου οι θέσεις να καλυφθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. 

Με αυτό το χρονοδιάγραμμα ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα εξασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία των υπηρεσιών και απάντησε στην αντιπολίτευση που υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν μετά το τέλος Απριλίου του 2010.

Αντίθετα, με ανακοίνωση της η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) χαρακτηρίσει “εμμονή” της κυβέρνησης το θέμα των συμβασιούχων στο Δημόσιο που “βρίσκεται μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής μας, από το δικαίωμα του καθενός στην εργασία και σε μια ανεκτή ποιότητα ζωής”.

Η ΤΕΔΚΝΑ αναφέρει ότι είχε ζητήσει ήδη από τον Νοέμβριο ένα μεταβατικό χρονικό στάδιο προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουρία των Δήμων. “Η κυβέρνηση ωστόσο προσπερνά την κοινή λογική και επιλέγει να αδιαφορήσει για τις εκκλήσεις των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών” σημειώνει η ανακοίνωση.

Στο θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου στο Δημόσιο η ΤΕΔΚΝΑ έχει προτείνει μεταξύ άλλων μεγαλύτερη μοριοδότηση στην εμπειρία και διατήρηση του κριτηρίου της εντοπιότητας, ειδικά για τους ΟΤΑ, να παραταθούν οι συμβάσεις μέχρι να καλυφθούν τα κενά σε οργανικές θέσεις μέσω ΑΣΕΠ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε