Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: Μόνο στην Αττική 117 σκληροί κακοποιοί είναι έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου

Χρυσοχοΐδης: Μόνο στην Αττική 117 σκληροί κακοποιοί είναι έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου

«Υπάρχει δικαιολογημένη αύξηση  της εγκληματοβοφίας και της ανασφάλειας όχι αύξηση της εγκληματικότητας, όπως δείχνουν τα στοιχεία και δεν λέω εγώ», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην γενικευμένη επερώτηση, όπως εκτυλίχθηκε, του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στην αύξηση της εγκληματοφοβίας και της ανασφάλειας, σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει το απεχθές και στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έξω από τα ήθη και στο ξεκαθάρισμα των μπράβων. «Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά εκεί που έγινε κάτι σπάνιο και ανήθικο για τα ήθη μας, που στραγγάλισαν την μάνα δίπλα στο μωρό της, μας ξεπερνά αλλά είναι ένα μοναδικό περιστατικό. Και φυσικά τους δράστες τους αναζητά η Αστυνομία με σύστημα,  με πείσμα αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Άρα, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι κάτι το μοναδικό», είπε.

Σχετικά με το ξεκαθάρισμα των μπράβων ανέφερε ότι αυτό το έχουμε δει να επαναλαμβάνεται με ένταση και το 2007, το 2012, το 2016 , το 2018 και σήμερα. Το 2018 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων. Αυτή την κλιμάκωση, είπε «σήμερα πρέπει να την σταματήσουμε αλλά δεν είναι ένα γενικό φαινόμενο» και σημείωσε πως αυτό που έχουμε σήμερα είναι μια αύξηση της εγκληματοβοφίας και της ανασφάλειας των πολιτών που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις και είναι δικαιολογημένη αλλά δεν έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας», προσθέτοντας ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΑΣ καταγράφεται κατά 10% μικρότερη εγκληματικότητα το πεντάμηνο του 2021 από ότι το αντίστοιχο του 2020 που και πάλι είχαμε lockdown.

Πολιτικά, ο υπουργός ανέφερε πως: «αυτή την συζήτηση θα πρέπει να την κάνουμε χωρίς αστερίσκους και είναι ένα βήμα μπροστά για την Δημοκρατία. Κατηγορείτε, είπε την κυβέρνηση ότι επενδύει στην πάταξη των κοινωνικών συναθροίσεων, των διαδηλώσεων και της προστασίας στα Πανεπιστήμια και όχι στο οργανωμένο έγκλημα και υπάρχει παραμέληση των γειτονιών και των πόλεων. Αυτοί  την φορά εκείνοι που θα προσληφθούν για την φύλαξη των πανεπιστημίων θα είναι κατά 80% πιστεύω πτυχιούχοι. Χρησιμοποιείτε συνθήματα αμφιθεάτρου. Φοβάμαι ότι με σπουδή εγκλωβίζεστε σε σύνθημα. Μιλάγατε για χούντα και αντισυνταγματική δράση της ΕΛΑΣ στις πορείες όταν γινόντουσαν 23 την ημέρα. Θα σας πω, ένα στοιχείο, στις 100 εργατοώρες της ΕΛΑΣ οι 4,6 αφορούν τις συναθροίσεις,  οι 67,4  για την πάταξη του εγκλήματος και οι υπόλοιπες για θέματα διοίκησης , συνεπώς καταρρίπτονται αυτοί οι ισχυρισμοί σας».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέκρινε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κυβερνήσατε 5 χρόνια και δεν κάνατε τίποτα για την Αστυνομία,  ούτε ένα αυτοκίνητο δεν αγοράσατε, ούτε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που πολλά είχαν λήξει. Μην παρίστανετε  τους ανήξερους σας παρακαλώ πολύ».

Από αυτά που λέτε και κάνετε δεν βγαίνει νόημα. Πρίν λίγο καιρό διαδηλώνατε με πανό που έγραφαν «ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» και τώρα λέτε «ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ». Μας καλείτε να διαλύσουμε την «ΔΡΑΣΗ» της ΕΛΑΣ και ότι εάν έρθετε στην εξουσία θα την καταργήσετε. Ας πάτε, λοιπόν, αυτά πάτε να τα πείτε στις γειτονιές…  Εμείς πονάμε και ακούμε το αλάφιασμα του φόβου που γεννιέται μέσα στις ανθρώπινες ψυχές. Τα σεβόμαστε για αυτό και φτιάχνουμε πολιτικές για να επουλώσουμε αυτές τις πληγές και  να γεμίσουμε ελπίδα τους πολίτες. Δεν κάνουμε καριέρα με την ανασφάλεια.. Εμείς δεν λέμε του πολίτες «κυρ- Παντελήδες» όπως κάνετε εσείς…

Θα αυξηθεί το ηλεκτρονικό έγκλημα

Ο υπουργός ανέφερε ότι την περίοδο της καραντίνας υπήρξε αύξηση σε απάτες και κλοπές και προειδοποίησε ότι μετά την πανδημία αναμένεται να υπάρξει αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος γι’ αυτό και εκπαιδεύονται 7.000 ένστολοι. Αναφέρθηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου και την καταστροφικό ρόλο που έπαιξε στο να βγουν σκληροί εγκληματίες που την επόμενη ημέρα της αποφυλάκισής του συνέχισαν το εγκληματικό τους έργο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε ένα εγκληματία αλβανικής καταγωγής και πρόσθεσε πως μόνο στην Διεύθυνση Αττικής υπάρχουν 117 ανάλογες περιπτώσεις που απασχολούν την ΕΛΑΣ.

Είμαστε είπε αποφασισμένοι για την πάταξη της εγκληματικότητας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι εδώ, η κυβέρνηση είναι εδώ, όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα» «έχουμε σχέδιο και προχωράμε, δεν υπάρχει εύκολο έργο, δεν στεκόμαστε στις επιτυχίες .

Οι πολίτες έχουν αυξημένες και δικαιολογημένες ενστάσεις  

Απαντώντας στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που του ανάφερε γιατί θα πρέπει να προσληφθούν 1.000 για την φύλαξη των τριών ΑΕΙ στην Αθήνα όταν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αστυνομικών ενώσεων το 80% των οργανικών θέσεων σε αστυνομικά τμήματα είναι κενά, ο υπουργός είπε «είναι η πρώτη φορά που γειτονιές του κεντρικού τομέα της Αθήνας, στον Κολωνό, τον Αγιο Παντελεήμονα η αστυνόμευση αυξήθηκε με 400 άτομα σε πεζές περιπολίες και με σκούτερ.

Σε κάθε πλατεία έχουμε 24ωρη φύλαξη με ένοπλους αστυνομικούς και καθαρίσαμε τις γειτονιές από την διακίνηση των ναρκωτικών και έχουν παραμείνει εκεί κάποιοι χρήστες που δεν είναι όμως αρμοδιότητα του υπουργείου για την πρόνοια τους.  

Σε ότι αφορά τα τρία πανεπιστήμια και το σώμα φύλαξής τους, να σας πω ότι δύο έχουν και δύο μεγάλα campus όπου και εκεί διακινούνται ναρκωτικά, έχουμε βία και κλοπές. Και εκεί πρέπει να λειτουργήσει το κράτος δικαίου και η ασφάλεια. Άρα υπάρχει ανάγκη και σε αυτούς τους μεγάλους χώρους να υπάρχει η  παρουσία του νόμου γιατί Δημοκρατία  υπάρχει και στα πανεπιστήμια​.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις