Πολιτική

Υπ. Εργασίας: Σαν πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών ο Μητσοτάκης

Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολίασε το υπουργείο Εργασίας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου (15.09.2018) στην ομιλία του στη ΔΕΘ για το ασφαλιστικό.

Το υπουργείο Εργασίας παρομοιάζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με… πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και τονίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταδίκασε τη δήλωση Καραγκούνη για ασφαλιστικό μοντέλο Πινοσέτ.

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και δημιούργησε μία ανύπαρκτη εξίσωση που μόνο οι άριστοι της οδού Πειραιώς θα μπορούσαν να επινοήσουν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

[read4more]

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, λειτουργώντας ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εκχώρηση σε αυτές της επικουρικής ασφάλισης, αποκρύπτοντας τις ολέθριες συνέπειες του σχεδίου του για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η πρόταση Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι η πρότασή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή στην κύρια ασφάλιση «δημιουργεί τρύπα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ετησίως στον ΕΦΚΑ και τιμωρεί όσους, χωρίς δική τους ευθύνη, έμειναν μεγάλο διάστημα άνεργοι ή είχαν χαμηλούς μισθούς. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν καταδίκασε καν τη δήλωση του ίδιου τού βουλευτή του, ότι το ασφαλιστικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ είναι αυτό του δικτάτορα Πινοσέτ».

Επίσης, αναφέρεται ότι «όσο για την εξίσωση “Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές”, θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι στα… εφαρμοσμένα μαθηματικά η αληθινή εξίσωση είναι Νέα Δημοκρατία ίσον ρεκόρ ανεργίας με ποσοστό 27,9%. Τέλος, συνιστούν πρόκληση οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον κατώτατο και στον υποκατώτατο μισθό, που η ΝΔ μείωσε και θέσπισε με νόμο. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και ο υποκατώτατος θα καταργηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες η ΝΔ όχι μόνο ανέστειλε αλλά συνεχίζει να τις θεωρεί καταστροφικές».

«Ευτυχώς για τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά του σχέδια. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αποφασιστικά την προσπάθειά της για τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος, των δικαιωμάτων και της καθημερινότητας των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
29
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης