Πολιτική

Υπ. Εργασίας σε Μητσοτάκη: Υποκριτικό το ενδιαφέρον σου για την “Σχεδία”

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για το περιοδικό «Σχεδία», δίνει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το αίτημά του να μην επιβαρύνεται με εισφορά ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) η πώληση του περιοδικού.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρεται, διότι οι άστεγοι αποκτούν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δικαίωμα στη σύνταξη, με εισφορά η οποία καλύπτεται από την τιμή πώλησης του περιοδικού και δεν επιβαρύνει τους διανομείς του περιοδικού «Σχεδία».

«Εκείνοι που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και πολλαπλασίασαν τους αστέγους, εκείνοι που υπόσχονται να μετατρέψουν σε προαιρετική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, έβαλαν τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώσει τη “συμπόνια” του. Το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για τους διανομείς του περιοδικού “Σχεδία” αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι σαμποτάρει την ένταξη των αστέγων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η στήριξη και η μέριμνα της κυβέρνησης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους εκπροσώπους της φιλανθρωπίας των ελίτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιθυμεί, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να συνεχίσει τον δομημένο διάλογο με την Τουρκία»
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Άγριος καβγάς Καιρίδη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Δεν μας παρατάς», «τον παραδίδω στην χλεύη του ελληνικού λαού»
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε αιχμές με τον Δημήτρη Καιρίδη να κάνει λόγο για «ακρότητες», διερωτώμενος αν η κριτική εντάσσεται στο rebranding του Αλέξη Τσίπρα
Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής