Πολιτική

ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος!

Σε μία λακωνική, αλλά… αυστηρή ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τουρκικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους στον Έβρο

Το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για fake news και επισημαίνει πως καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Αναλυτικά αναφέρει: “Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Χθες, η Ελλάδα έκανε διάβημα στην Τουρκία με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Λόγω της υποχώρησης των υδάτων η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο σημείο της ανήκει, ισχυρισμό που απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η διαφορά δεν είναι καινούρια και έχει να κάνει με την αλλαγή λόγω της εποχής της κοίτης του ποταμού Εβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε – Οι διάλογοι προκαλούν οργή»
«Όποιος αποδεδειγμένα έλαβε ευρωπαϊκούς πόρους που δεν δικαιούται θα κληθεί να τους επιστρέψει» - «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πρακτικές που παραπέμπουν σε συναλλαγές για λίγους σταυρούς»
Κυριάκος Μητσοτάκης 174