Πολιτική

Υπέρ των μπλόκων η Αλ. Παπαρήγα

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η Α. Παπαρήγα κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Απέναντι στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δήλωσε ότι είναι το κόμμα της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

Η κ. Παπαρήγα, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση και στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τάχθηκε υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων, εμφανίστηκε έντονα επιφυλακτική σε ότι αφορά τις Εξεταστικές επιτροπές, ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δεν έχουν «αντιστασιακές περγαμηνές».

Ειδικότερα, η κ. Παπαρήγα, απαντώντας στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για διμερείς συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ανέφερε: «Δεν είναι στην πρακτική μας να αρνούμαστε τέτοιες συναντήσεις, πολύ περισσότερο να αρνούμαστε να εκθέτουμε με διαφάνεια τις απόψεις μας. Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Δεν υπάρχει η παραμικρή συναίνεση για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στηρίζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

«Για εμάς το κύρος της Ελλάδας», συνέχισε, «σχετίζεται με το αν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Και εκχωρούνται. Από αυτή την άποψη δεν δίνουμε δεκάρα τι λένε οι διεφθαρμένοι ξένοι οίκοι για το κύρος της Ελλάδας». Η κ. Παπαρήγα, υποστήριξε ότι «ναι, είναι υπαρκτό το πρόβλημα της διαφθοράς και της διαφάνειας» αλλά δεν δέχεται ότι η διαφθορά είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά μέρος του.

Τα ελλείμματα και η ίδια η κρίση έχουν σχέση με τις αντιφάσεις της καπιταλιστικής πολιτικής αλλά εσάς σας συμφέρει η διαφθορά και η αδιαφάνεια να συσχετίζεται με την κρίση, σημείωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της υπογράμμισε:

Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν έχει «περγαμηνές αντιστασιακές» απέναντι στην ΕΕ και τους ξένους οίκους όπως «δεν είχε και η ΝΔ» και ότι δεν λέει τίποτα «για την εργατική αριστοκρατία». Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, όπως είναι το Μητρώο αγροτών και με πρόσχημα τους λίγους μεγαλοεισοδηματίες του Κολωνακίου, που δηλώνουν αγρότες, οδηγεί σε θάνατο 300.000 φτωχούς αγρότες τους όποιους πετάει από την παραγωγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Οι τρεις τραυματίες έχουν συνείδηση» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια ή να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα εάν το κρίνουν οι γιατροί, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ» γράφει ο υπουργός Υγείας
Ρουμανία
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Βαθιά θλίψη» για το πολύνεκρο τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
«Η απροσδόκητη απώλεια ανθρωπίνων ζωών σε μια στιγμή χαράς όπως είναι η στήριξη μιας αθλητικής ομάδας μόνο οδύνη μπορεί να προκαλέσει» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ρουμανία
Κυριάκος Μητσοτάκης για το τροχαίο στη Ρουμανία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Βαθιά συγκλονισμένος, ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων
Βαθιά συγκλονισμένος δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το τροχαίο δυστύχημα με τους 7 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία...
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία