Πολιτική

Υπέρ των Τούρκων εμφανίζει τον Κατρούγκαλο η Daily Sabah

Ένα κείμενο με αρκετά... αφαιρετική διάθεση, δημοσίευσε η τουρκική Daily Sabah, επιχειρώντας να εμφανίσει τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο αναφανδόν υπέρ των τουρκικών θέσεων στην αντιπαράθεση με την Ολλανδία.

Το κείμενο της Daily Sabah, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο γενικός κανόνας για την Ευρώπη, είναι να επιτρέπει προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων χωρών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκύψει μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας, μετά την απαγόρευση αποβίβασης του Τσαβούσογλου αλλά και τη σύλληψη και απέλαση της υπουργού Καγιά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ακόμα πως δεν υπήρχει κανένας λόγος να μην επιτραπεί στην Τουρκάλα υπουργό, η είσοδος στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.  “Δεν κρίνω τις πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών για τα εσωτερικά τους, αλλά παρόλα αυτά, τέτοιου είδους εκδηλώσεις κατά γενικό κανόνα επιτρέπονται στην Ευρώπη” δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει στη Θράκη, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει, σημειώνοντας παράλληλα πως καλό θα ήταν να αποφεύγονται ανάλογες κινήσεις που μπορούν να πυροδοτήσουν εντάσεις στην περιοχή.”

Οι σχετικές δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι κάπως διαφορετικές. Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κρατά στην πραγματικότητα ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές. “Δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών” σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως “μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου