Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει ο Λοβέρδος

Δια του νομικού του εκπροσώπου ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που έχει κληθεί σήμερα από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας για την υπόθεση της Novartis αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Ο πρώην υπουργός θα παραλάβει μέσω του συνηγόρου του, όπως δικαιούται από το νόμο, τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ζητήσει εύλογο χρόνο ώστε να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται.

Η κλήση στον πρώην υπουργό αφορά την περίοδο Απριλίου 2011 -Μαίου 2012 και την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας, έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ήδη λάβει προθεσμίες για το τρέχον διάστημα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ