Πολιτική

Υπουργείο Παιδείας για την εισβολή στη Νομική: Χυδαίες ενέργειες που δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο

«Οι υπαίτιοι των αποτρόπαιων αυτών πράξεων να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης»

«Τέτοιες χυδαίες ενέργειες βίας και εκφοβισμού παραπέμπουν μονάχα σε φασιστικές πρακτικές και δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή ελευθερία και τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ατόμου». Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Στην ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Νομική, αναφέρεται ότι το υπουργείο «καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων» και ότι η ηγεσία του εκφράζει «την πλήρη υποστήριξή του στα θύματα της επίθεσης και αναμένει την άμεση και πλήρη διερεύνηση του περιστατικού από τις αρμόδιες Αρχές, ώστε οι υπαίτιοι των αποτρόπαιων αυτών πράξεων να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, κατά την επίθεση τραυματίστηκε διδακτορικός φοιτητής, ενώ υπέστησαν προπηλακισμούς μέλη του διδακτικού προσωπικού και φοιτητές, που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
H σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση για τα μπλόκα των αγροτών και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη
Για το ΠΑΣΟΚ είναι ειλημμένη απόφαση η στήριξη των αγροτών, αφού αφενός αναγνωρίζει ως δίκαια τα αιτήματά τους και πρόκειται για μία παραγωγική τάξη, την οποία επιθυμεί να επαναπροσεγγίσει
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία
«Γαλάζιο αντάρτικο» για τις πληρωμές των αγροτών: «Επιχείρηση» κατευνασμού βουλευτών από Τσιάρα
Η κυβέρνηση συνεχίζει να «ποντάρει» στον διάλογο με τους αγρότες, τους καλεί εκ νέου να συγκροτήσουν ομάδα εκπροσώπησης σε πανελλαδικό επίπεδο και να προσέλθουν με ενιαία αιτήματα
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Κρήτης
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και επιθυμεί, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να συνεχίσει τον δομημένο διάλογο με την Τουρκία»
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας