Tasteit

Mastiha sour το ελληνικό κοκτέιλ: Χωνευτικό και δροσιστικό

Σερβίρεται πριν ή μετά το γεύμα

Η μαστίχα είθισται να σερβίρεται μετά το γεύμα, γιατί βοηθάει στη χώνεψη.

Ωστόσο, αυτό το κοκτέιλ, μπορεί να σερβιριστεί είτε πριν, είτε μετά το φαγητό.

Είναι φρέσκο και αρωματικό και έχει ως βασικό υλικό ένα ελληνικό Π.Ο.Π. προϊόν που απολαμβάνει μεγάλη δημοφιλία και στο εξωτερικό.

Θα ήταν επίσης ωραίο να το σερβίρετε ως ποτό καλωσορίσματος.

Αν έχετε στο σπίτι και σας αρέσει το άρωμα του ροδόνερου, μπορείτε να ψεκάσετε, με αυτό το ποτήρι, πριν σερβίρετε το ποτό.

Mastiha sour

Υλικά:

  • 50 ml λικέρ μαστίχα
  • 25 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ. σόδα
  • πάγος

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε σφραγίζοντας καλά.

Χτυπάμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα, μετά ανοίγουμε το σέικερ και σουρώνουμε σε ένα μεγάλο χαμηλό ποτήρι ή ποτήρι μαρτίνι, όπου μέσα έχουμε καθαρό πάγο.

Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού που έχουμε αφαιρέσει με ένα peeler από ένα καθαρό λεμόνι. Την αφήνουμε μέσα στο ποτό για περισσότερο άρωμα και φρεσκάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Οι γιορτινές έξοδοι στην Αθήνα: πού θα βγούμε αυτές τις ημέρες
Από το κέντρο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εστιατόρια και χώροι της πόλης μπαίνουν σε γιορτινό ρυθμό με συγκεκριμένα μενού, ρεβεγιόν, brunch και μουσικές βραδιές που δίνουν λόγο να βγεις και να περάσεις καλά
Friends celebrating Christmas or New Year eve party with Bengal lights and champagne.