Τα τηγανητά αυγά με σάλτσα πέστο πάνω σε προζυμένιο φρυγανισμένο ψωμί, είναι η τέλεια επιλογή για ένα πλούσιο πρωινό, όταν ο χρόνος είναι ευγενικός μαζί μας.
Η κρεμώδης υφή του αυγού και η αρωματική πινελιά του πέστο γίνονται ο τέλειος καμβάς, για να προσθέσουμε υλικά φτιάχνοντας τον τέλειο συνδυασμό, για τα γούστα μας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι προσθήκες θα μπορούσαν να είναι: τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα.
Επίσης φρέσκα φύλλα ρόκας ή ντοματίνια.
Λίγες σταγόνες καυτερή σάλτσα σριράτσα, ιδανικά πάνω στον κρόκο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τηγανητά αυγά σε σάλτσα πέστο
Υλικά:
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. πέστο (έτοιμο ή χειροποίητο)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- φλοίδες παρμεζάνας (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Για το σερβίρισμα:
- προζυμένιο ψωμί φρυγανισμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε τα αυγά προσεκτικά στο τηγάνι, προσέχοντας να διατηρήσουμε τον κρόκο ολόκληρο.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν την επιθυμητή υφή (σφιχτή ή μελάτη).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε πάνω στα αυγά τις δύο κουταλιές πέστο.
Τα σερβίρουμε ζεστά πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί και ξύνουμε από πάνω φλοίδες παρμεζάνας.