Tasteit

Bungalow 7: Το brunch που επιστρέφει σαν θεσμός

Η επιστροφή του brunch στο Bungalow 7, στα Αστέρια Γλυφάδας, δεν είναι απλώς ένα ακόμη νέο της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής. Είναι μάλλον η αναβίωση ενός τελετουργικού που προηγούμενη σεζόν είχε αναδείξει τον συγκεκριμένο χώρο σε σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις ηλιόλουστες μέρες με φόντο τη θάλασσα και το χαλαρό, κοσμοπολίτικο vibe.

Από το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου (07/10/2025), λοιπόν, το Bungalow 7 ανοίγει και πάλι τις πόρτες του σε ένα κοινό που ξέρει να εκτιμά την αισθητική και να απολαμβάνει τη λεπτομέρεια. Η αρχιτεκτονική του, η καθαρότητα του design και η χαλαρή κομψότητα δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου το brunch δεν είναι απλώς γεύμα, αλλά εμπειρία. Ο χώρος συνδιαλέγεται με το dolce far niente, ενώ οι μεγάλοι καναπέδες προσκαλούν σε αργόσυρτες συζητήσεις, με καφέ, κρασί ή cocktail, όσο η μέρα κυλάει.

Το brunch μενού έχει όπως πάντα την υπογραφή του Ντίνου Φωτεινάκη. Πρόκειται για έναν chef που αγαπά να κινείται πολυσυλλεκτικά, ισορροπώντας ανάμεσα σε μεσογειακές αναφορές και διεθνή ρεύματα. Από τα πιάτα με αυγά –αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σωστού brunch– έως πιο urban επιλογές όπως tacos, sliders και sandwiches, όλα στον νέο κατάλογο έχουν μια αίσθηση προσωπικής σφραγίδας. Σημαντική θέση έχουν και οι κοπές κρέατος  στην ανοιχτή φωτιά, που δίνουν στον κατάλογο βάθος και μια πιο «γεμάτη» διάσταση, ενώ τα γλυκά της ημέρας, άλλοτε ελαφριά κι άλλοτε πιο «προκλητικά», κλείνουν τον κύκλο της απόλαυσης.

Ο πολυβραβευμένος chef του Bungalow 7, Ντίνος Φωτεινάκης
Ο πολυβραβευμένος chef του Bungalow 7, Ντίνος Φωτεινάκης

Εμείς μάθαμε πάντως – και πολύ χαρήκαμε- ότι θα παραμείνουν στη λίστα κάποια πιάτα που  έχουν ήδη κατακτήσει το status «best seller», όπως τα scrambled eggs με αβοκάντο, γαλοπούλα και ανθότυρο, ή το hot dog με λουκάνικο μαύρου χοίρου, πικάντικη μουστάρδα και chilli-onion jam. Πρόκειται για επιλογές που «μιλούν» τόσο σε εκείνους που θέλουν κάτι comfort και γνώριμο όσο και σε όσους αναζητούν μια μικρή γαστρονομική πρόκληση στο πιάτο τους.

Το διάσημο το hot dog με λουκάνικο μαύρου χοίρου, πικάντικη μουστάρδα και chilli-onion jam
Το διάσημο το hot dog με λουκάνικο μαύρου χοίρου, πικάντικη μουστάρδα και chilli-onion jam

Την εμπειρία ολοκληρώνουν φυσικά τα cocktails, φτιαγμένα από  μια ομάδα bartenders, η οποία ξέρει καλά να ισορροπεί το δροσερό, με το ευφάνταστο και νόστιμο. Ένα σωστό Βloody Μary εξάλλου αρκεί για να υπενθυμίσει πως το brunch είναι εξίσου υπόθεση ποτού όσο και φαγητού. Η λίστα για άλλη μια φορά έχει έμπνευση και είναι προσαρμοσμένη στη φιλοσοφία του Bungalow 7.

Από το πρότζεκτ δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική: οι resident DJs επιμελούνται το soundtrack που κυλάει διακριτικά στο background, δίνοντας ρυθμό χωρίς να επιβάλλεται, και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ωραίας εξόδου που θα κλείσει όμορφα την εβδομάδα.

Ένα cocktail ολοκληρώνει την εμπειρία του brunch με τον καλύτερο τρόπο
Ένα cocktail ολοκληρώνει την εμπειρία του brunch με τον καλύτερο τρόπο

Με ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, το brunch στο Bungalow 7 δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους των νοτίων προαστίων. Η εύκολη πρόσβαση, η άνεση του parking και φυσικά η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα το καθιστούν κορυφαίο προορισμό για όλη την Αθήνα, ένα σημείο συνάντησης που συνδυάζει lifestyle και γεύση με τρόπο που δύσκολα αντιγράφεται.

Η μεγάλη επιστροφή του Bungalow 7 είναι εδώ – και επιβεβαιώνει πως το brunch, όταν γίνεται σωστά, είναι πολλά περισσότερα από μια μόδα. Είναι ένα μικρό καθημερινό ritual, γεμάτο γεύση, ρυθμό και εικόνες που μένουν.

Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2111907001 | Online κρατήσεις: www.bungalow7.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα