Tasteit

Εύκολη μους με μπανάνες, μέλι και καρύδια

Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο κανέλας

Όχι, όχι δεν πετάμε τις μπανάνες, που μαύρισαν.

Το χειμώνα τις κάνουμε banana bread και το καλοκαίρι κάτι πιο δροσερό, όπως μια γρήγορη μους.

Τη γλύκα την δίνουμε με μέλι και την τραγανή υφή, στο σερβίρισμα, με τριμμένα μπισκότα κανέλας, που ταιριάζει πολύ στη γεύση.

Tip1: μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες, όταν τις επεξεργάζεστε.

Tip2: για περισσότερη πολυτέλεια, σερβίρετε με μια κουταλιά σαντιγί ή γιαούρτι.

Μους με μπανάνες, μέλι και καρύδια

Υλικά:

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • μπισκότα κανέλας για γαρνίρισμα
  • σαντιγί για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ με το πιρούνι μέχρι να γίνουν «πουρές».

Προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια, στις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη μους σε μικρά ποτήρια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε με μία κουταλιά σαντιγί και τα χοντρο-τριμμένα μπισκότα κανέλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette
Μετά την επιτυχία του πρώτου pop-up εστιατορίου της στο Palais de Tokyo το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, η Air France παρουσιάζει το νέο της εστιατόριο στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann
Το εστιατόριο της Air France «προσγειώνεται» στο The Rooftop των Galeries Lafayette