Δεν είναι από εκείνες που μαδάμε, για να δούμε αν μας αγαπούν, αλλά σίγουρα αγαπάμε όλο τον κόσμο, μετά από μερικές τέτοιες.
Το κοκτέιλ «Μαργαρίτα», για την προέλευση του οποίου υπάρχουν δεκάδες θρύλοι, έχει σίγουρα μεξικάνικες ρίζες, αφού βασικό του συστατικό είναι η λευκή τεκίλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνήθως φτιάχνουμε ή παραγγέλνουμε μαργαρίτα λάιμ, αλλά γίνεται και με φράουλα, ενώ το καλοκαίρι, το καρπούζι είναι ευχάριστη έκπληξη.
Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, λόγω της μεγάλης ζήτησής της, τα παραλιακά μαγαζιά εστίασης, έφτιαχναν μεγάλες ποσότητες κοκτέιλ μαργαρίτα, στη μηχανή της γρανίτας και όλοι κρατούσαν το καλοκαίρι, μία frozen margarita.
Έτσι, όταν έχετε φίλους στο σπίτι φτιάξτε μια μεγάλη κανάτα, με μαργαρίτα καρπούζι, για να τους ικανοποιήσετε όλους και η βραδιά θα κυλήσει υπέροχα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μαργαρίτα καρπούζι
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνια τεκίλα λευκή
- 1/2 φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι (όπως Cointreau)
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια
- αλάτι για γαρνίρισμα
- φέτες λάιμ, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε την τεκίλα, το λικέρ πορτοκαλιού, τον χυμό λάιμ και το καρπούζι χωρίς κουκούτσια, σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε δύο δόσεις ανάλογα με το μέγεθος του μπλέντερ σας.)
Περνάμε από σουρωτήρι, πιέζοντας τα στερεά υλικά για να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.
Στο σερβίρισμα είναι το 50% της απόλαυσης, όποτε το φροντίζουμε ιδιαίτερα.
Τρίβουμε το χείλος του ποτηριού που θα σερβίρουμε, με μια φέτα λάιμ και βουτάμε το ποτήρι στο αλάτι, γυρνώντας το δεξιά – αριστερά.
Γεμίζουμε με κοκτέιλ τα προετοιμασμένα ποτήρια και σερβίρουμε.