Tasteit

Μαργαρίτα καρπούζι: Η καλοκαιρινή απάντηση στο κλασικό κοκτέιλ με λάιμ

Μην ξεχάσετε το αλάτι

Δεν είναι από εκείνες που μαδάμε, για να δούμε αν μας αγαπούν, αλλά σίγουρα αγαπάμε όλο τον κόσμο, μετά από μερικές τέτοιες. 

Το κοκτέιλ «Μαργαρίτα», για την προέλευση του οποίου υπάρχουν δεκάδες θρύλοι, έχει σίγουρα μεξικάνικες ρίζες, αφού βασικό του συστατικό είναι η λευκή τεκίλα.

Συνήθως φτιάχνουμε ή παραγγέλνουμε μαργαρίτα λάιμ, αλλά γίνεται και με φράουλα, ενώ το καλοκαίρι, το καρπούζι είναι ευχάριστη έκπληξη.

Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, λόγω της μεγάλης ζήτησής της, τα παραλιακά μαγαζιά εστίασης, έφτιαχναν μεγάλες ποσότητες κοκτέιλ μαργαρίτα, στη μηχανή της γρανίτας και όλοι κρατούσαν το καλοκαίρι, μία frozen margarita.

Έτσι, όταν έχετε φίλους στο σπίτι φτιάξτε μια μεγάλη κανάτα, με μαργαρίτα καρπούζι, για να τους ικανοποιήσετε όλους και η βραδιά θα κυλήσει υπέροχα.

Μαργαρίτα καρπούζι

Υλικά: 

  • 1 1/2 φλιτζάνια τεκίλα λευκή
  • 1/2 φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι (όπως Cointreau)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • αλάτι για γαρνίρισμα
  • φέτες λάιμ, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε την τεκίλα, το λικέρ πορτοκαλιού, τον χυμό λάιμ και το καρπούζι χωρίς κουκούτσια, σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε σε δύο δόσεις ανάλογα με το μέγεθος του μπλέντερ σας.)

Περνάμε από σουρωτήρι, πιέζοντας τα στερεά υλικά για να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.

Στο σερβίρισμα είναι το 50% της απόλαυσης, όποτε το φροντίζουμε ιδιαίτερα.

Τρίβουμε το χείλος του ποτηριού που θα σερβίρουμε, με μια φέτα λάιμ και βουτάμε το ποτήρι στο αλάτι, γυρνώντας το δεξιά – αριστερά. 

Γεμίζουμε με κοκτέιλ τα προετοιμασμένα ποτήρια και σερβίρουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Symphony of Flavors: Ο Θάνος Φέσκος υποδέχεται την αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας
Ο επιδραστικός chef αναλαμβάνει τη γαστρονομική επιμέλεια των εστιατορίων Lure στη Σαντορίνη και Parōn του στην Πάρο και πρωτοστατεί στον δημιουργικό διάλογο του ομίλου Empiria με διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chefs.
mystique lure restaurant