Δροσερή, αρωματική, φρέσκια, φρουτένια και εξωτική.
Αυτή η κρέμα ροδάκινου και καρύδας, θα μπει στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα ροδάκινα είναι στα φόρτε τους και μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κλασικά ή λευκόσαρκα.
Στα θετικά της συνταγής προστίθεται το γεγονός ότι δεν περιέχει ζάχαρη ή ζωικά λιπαρά.
Η τύπου «πανακότα», μους–κρέμα ροδάκινο – καρύδα, διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μους ροδάκινου χωρίς ζάχαρη
Υλικά:
- 300 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα και πολτοποιημένα
- 300 γρ. κρέμα καρύδας
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 3 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό, για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε τα πολτοποιημένα ροδάκινα με το σιρόπι αγαύης, σε κατσαρόλα, που έχουμε βάλει σε χαμηλή φωτιά.
Στύβουμε με το χέρι τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν οι ζελατίνες και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με σύρμα, να πάρει παχύρρευστη μορφή.
Την προσθέτουμε στον πολτό φρούτων και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε σε 5 ποτήρια ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.